Saidjah (28) tatoeëert logo van dj op arm... en mag voor altijd gratis feesten

Dj Lebawski (l.) en Saidjah Verhelst (r.), met het logo van de dj op zijn rechterarm.
Gianni Barbieux Dj Lebawski (l.) en Saidjah Verhelst (r.), met het logo van de dj op zijn rechterarm.
Een tattoo in ruil voor gratis feestjes. Nogal ingrijpend, zou je denken, maar niet voor Saidjah Verhelst (28), die het logo van de Gentse dj Lebawski op zijn arm liet tatoeëren en nu voor altijd gratis naar zijn events mag. “Het mooie? Dat er nóg een fan het gaat doen”, lacht de dj.

Wie er snel bij was, moest voor het openluchtfeestje 'Moonday x ABSTRKT’ van twee weken geleden amper 5 euro neertellen. Maar je kan overal op besparen, moet Saidjah Verhelst uit Gent gedacht hebben: met een tattoo van het logo van organisator en dj Gilles De Bruyne (dj Lebawski) mocht hij gratis binnen. “Het grappige is dat ik mijn ticket voor Moonday wel al gekocht had", proest Saidjah het uit. “Niet zo slim, dus. Maar op lange termijn zal ik met de uitgespaarde kosten mijn tattoo wel terugbetaald krijgen.”

Nog gegadigden

Gilles De Bruyne vindt het allemaal wel komisch. “Ik raakte vorige zomer op een festival in Spanje aan de praat met Saidjah. Hij vond mijn logo cool, en fantaseerde om het te laten tatoeëren. We zijn toen nog bijna naar Barcelona gereden om het gewoon te doen. (lacht) Maar het is pas vorige week dat er schot in de zaak gekomen is. Het is echt te zot voor woorden. Een eer? Zeker. Maar het is vooral ‘wijs’ dat mensen dit ook effectief doen.”

(lees verder onder de foto)

Dj Lebawski (l.) en Saidjah Verhelst (r.), met het logo van de dj op zijn rechterarm.
Gianni Barbieux Dj Lebawski (l.) en Saidjah Verhelst (r.), met het logo van de dj op zijn rechterarm.

Mensen? Inderdaad: er zijn nóg gegadigden. “Van één vriend weet ik dat hij het ook al zeker gaat doen”, legt de dj uit. “Een ander meisje, dat ik totaal niet ken, vroeg me ook al naar de voorwaarden op Facebook.” Er zijn twee voorwaarden: de tattoo moet minstens drie centimeter groot zijn en op een ‘relatief zichtbare’ plek gezet worden. Gebeurt dat, dan mag je gratis naar élk feestje van Lebawski - of het nu zijn set in de Charlatan is of een van de vele events die hij organiseert. Contact opnemen kan via Facebook.

Al blijft dé superfan natuurlijk Saidjah. “Dat mag ik hopen, ja! Gilles heeft zelfs mijn tattoo niet terugbetaald. (lacht) Gelukkig is het een schoon logo. Negatieve reacties heb ik alvast nog niet gekregen. Maar misschien durven mensen dat gewoon niet zeggen in mijn gezicht.” (lacht)

DJ Lebawski (l.) en Saidjah Verhelst (r.), met het logo van de dj op zijn rechterarm.
Gianni Barbieux DJ Lebawski (l.) en Saidjah Verhelst (r.), met het logo van de dj op zijn rechterarm.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.