Ruzie met Airbnb-toeristen draait uit op geweld met politie

Een ruzie tussen een Gents-Iraanse dierenarts en Airbnb-gasten is geëindigd in een hardhandige arrestatie in een Gents appartementsgebouw.

De feiten dateren van donerdag 28 december. "Om 4 uur 's nachts werden wij wakker door het lawaai van jonge Airbnb-toeristen die het appartementje aan de andere zijde van de hal hadden gehuurd. Al vier jaar lang moeten we Airbnb-gasten tolereren met hun lawaai, drugs, afval en alcoholmisbruik", zegt Reza Moqadam, die met zijn vriendin Regine en twee tienerzonen in een appartementsgebouw bij het Sint-Pietersstation woont. "Toen wij hen vroegen op te houden, ontstond een woordenwisseling".

Bloed uit mond

De politie werd gebeld. Na een discussie met de politie werden Reza en Regine gearresteerd. Op beelden, gefilmd door de zoon van Regine, zie je hoe beiden door de agenten met geweld tegen de grond worden gewerkt in de hal. De arts bloedt uit zijn mond. De politie zegt dat de dierenarts eerst een vuistslag heeft uitgedeeld aan een van de agenten. Er is een pv opgesteld voor weerspannigheid tegen de politie en een pv voor de ruzie tussen de Airbnb-gasten en Reza. Het parket onderzoekt de zaak.


(DJG)