Ruime keuze in bib voor kruippakjes

SOPHIE DEVOLDER (29) RUNT VERHUURBEDRIJF VOOR KINDERKLEDIJ HAPPY KIDDO

Sophie Devolder is mama van Isa (1,5) en oprichtster van Happy Kiddo, een service voor kledingabonnementen voor de allerkleinsten. "Kinderen ontgroeien hun kleertjes razendsnel - zonde van het geld. Daar wou ik wat op vinden", zegt de Gentse, die vooral vraag krijgt van mensen die het abonnement cadeau willen doen.

Een nieuwe telg in de familie, maar geen idee wat je die voor z'n eerste kerst moet kopen? Veel tantes, nonkels en vrienden grijpen naar schattige pakjes, maar of die in de smaak vallen bij de ouders, blijft de vraag.


"Ouders hebben vaak een heel specifieke smaak voor hun kinderen, dat ligt gevoelig. Het gebeurt vaak dat ouders de geschonken kledij amper gebruiken, tenzij ze misschien de gulle gever in kwestie die dag zouden zien. Dat is niet fijn voor beide partijen. Zonde", zegt Sophie Devolder, mama van peuter Isa.


Wat ook zonde is, vindt Sophie, is dat de kinderen hun kledij zo snel ontgroeien. "Kinderkleding is niet goedkoop. Om de zoveel weken of maanden iets nieuws kopen, is niet ideaal. Mijn vriend en ik zijn allebei zelfstandige. Veel geld kunnen we daar dus niet aan uitgeven." Happy Kiddo wil voor beide problemen een oplossing bieden. "Eigenlijk ben ik dus vooral voor mezelf die onderneming gestart", lacht Sophie.


Die onderneming bestaat uit een abonnementsformule, waarbij ouders van kinderen tot 3 jaar kunnen kiezen uit een breed gamma van kledij voor een vast bedrag per maand. "Comfortabele kleertjes in sobere kleuren en prints, Happy Kiddo verhuurt het allemaal." Vijf kledingstukken kosten 33 euro per maand, 15 stuks 90 euro. "Dat komt goedkoper uit dan wanneer je telkens nieuwe aankopen moet doen."

Vlekken

Bovendien is de kwaliteit van de kleding hoog. "De kinderen mogen er zoveel ze willen in ravotten. Als ze vlekken maken, reken ik dat niet meteen aan."


Naast de ouders, die zich op startdagen kunnen aansluiten, krijgt Sophie veel vraag van mensen die het abonnement als cadeau willen weggeven. "Een cadeaubon is dus een ideaal kerstgeschenk." (SVDA)


Info via http://happykiddo.be/ en sophie@happykiddo.be of op de startdagen van 17 december en 7 januari in coworkingspace Dokwerkers, Sassevaartstraat 44/303 (aan Dok Noord).Video