Rotjochies

De Kijk van Kurt

Kurt Burgelman
Wannes Nimmegeers Kurt Burgelman

Soms is de fictie geloofwaardiger dan de realiteit. Soms is diezelfde fictie ook een stuk geruststellender dan de realiteit. Ik was als kind fan van Merlina. Daar voerden boevenbendes snode plannen uit en werden ze door tante Merlina en haar team in de gevangenis gestoken. De ster van de serie was Merlina’s nichtje Ann, codenaam Boogschutter. Als zij het op een bende gespuis gemunt had, konden die wel inpakken. In Ravenburg, het stadje waar Merlina actief was, konden ze op beide oren slapen. Helaas was deze geruststellende wereld fictie. In de realiteit heet Boogschutter Mieke Bouve en woont ze in Gent. Mieke werd onlangs geïntimideerd door een bende Roma-kinderen en stapte naar de politie. Daar kreeg ze te horen dat ze niet het enige slachtoffer is en dat er niets kan gedaan worden omdat die kinderen te jong zijn. Dat grut is tussen de 6 – u leest het goed - en 12 jaar oud en is erop uit om vrouwen lastig te vallen en te bestelen. Die lieverdjes opereren ‘s avonds aan de Gentse Zuid. Mijn jongste behoort nog net tot de leeftijd van die boefjes. Zij hangt ’s avonds niet rond op straat. Als ouder heb ik de plicht om daarop toe te zien. Mocht ze toch iets uitvreten, dan zou ik daarvoor opdraaien omdat ze minderjarig is, dat is me toch altijd zo gezegd. Hebben die Roma-kinderen geen ouders? Kunnen die niet opdraaien voor de daden van hun koters? Als de wet niet toelaat om dit probleem op te lossen, wordt het dan niet eens tijd om die wet aan te passen? Ik hoor u net als ik denken: “ze zouden dat eens met mij moeten proberen, ik zou ze met een paar educatief verantwoorde oorvijgen en een portie billenkoek wat opvoeding bijbrengen.” U denkt er ongetwijfeld net als ik bij: “maar dan word ik wel gestraft want dat laat de wet wel toe.” Beleidsmensen, los dit op, uw extreemrechtse collega’s worden slapend rijk.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Catherine MISTIAEN

    Ik denk niet dat extreemrechtse politici aan de Roma ouders vragen om hun kinderen tot ettertjes op te voeden. Volgens mij zijn die ettertjes poeslief thuis, en weten de ouders van niets. Ofwel zijn de ouders blij met de buit, kan ook. Maar het is niet de SCHULD van extreem réchts dat dit gebeurt! Meer camera's op straat zou al helpen. Wijkagenten lopen zélf gevaar 's avonds.