Rolschaatsster aangereden op oversteekplaats aan Overpoort

Een jonge vrouw met rolschaatsen is vrijdagavond zwaargewond geraakt toen ze door een wagen opgeschept werd op het zebrapad in de Citadellaan ter hoogte van de Overpoortstraat.

Iets voor 20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen naar het kruispunt. Een Audi was er de Citadellaan opgereden om richting het Zuid verder te rijden. Maar op de oversteekplaats bevond zich op dat moment een jonge vrouw die rolschaatsen bijhad. Of ze erop reed, is niet duidelijk. De Audi schepte het slachtoffer op, waarbij ze een hoofdwond opliep. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe de aanrijding kon gebeuren en of één van de betrokkenen een rood licht negeerde, wordt nog onderzocht.

Omdat er nog onduidelijkheid was over de toestand van het slachtoffer, bleef de Citadellaan in de richting van het Zuid bijna twee uur lang afgesloten voor alle verkeer in afwachting van een eventueel onderzoek door het parket. Toen het bericht kwam dat er geen levensgevaar was, gaf de politie de straat weer vrij.

De Citadellaan werd bijna twee uur lang afgesloten door de politie.
Wouter Spillebeen De Citadellaan werd bijna twee uur lang afgesloten door de politie.
De Citadellaan werd bijna twee uur lang afgesloten door de politie.
Wouter Spillebeen De Citadellaan werd bijna twee uur lang afgesloten door de politie.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc LePinson

    Wat zegt het verkeersreglement? Een zebrapad is voor voetgangers. Zijn scaters en rolschaatsers echter voetgangers, of fietsers? Zebrapaden zijn echter NIET voor fietsers.

  • Anthony van der Borght

    Mensen dat denken dat de straat van hen is . Wat het geval niet is