Restauranthouder achtervolgt en filmt oudere tafelschuimers: “Die vrouw liep apotheek binnen en veinsde beroerte”

De tafelschuimers werden gefilmd door de uitbater.
rv De tafelschuimers werden gefilmd door de uitbater.
Twee tafelschuimers zullen zich hun bezoek aan een Mexicaans restaurant in Gent nog lang herinneren. Toen het oudere koppel weigerde te betalen en de zaak verliet, liep zaakvoerder Kenneth Vandael hen achterna om hen te filmen. De bewijzen werden getoond aan de politie.

Zaterdagmiddag kreeg de Wrap Up Burritobar in de Lammerstraat het stel over de vloer. “Het was een ouder koppel en ze vertelden mij dat ze nog nooit Mexicaans hadden gegeten. Daarom stelde ik hen wat meer op hun gemak en schonk hen wat meer aandacht dan gewoonlijk”, zegt Kenneth. “Toen hun borden bijna leeg waren vroeg ik of het gesmaakt had en ze antwoordden dat ik er niks van kon en dat ze niets wilden betalen. Daarop volgde nog een woordenwisseling en ze stapten zo de zaak uit. Ik bleef zitten met mijn rekening van 26 euro.”

Aan de politie disten ze een warrig verhaal op. We zouden op voorhand een prijs afgesproken hebben van 20 euro om te eten, maar dat sloeg echt nergens op. In welk restaurant gebeurt zoiets?

Kenneth Vandael

Kenneth liet het er niet bij en achtervolgde het bejaarde koppel met zijn telefoon in videomodus. In het filmpje is te zien hoe de tafelschuimers opnieuw in discussie gaan over de prijs en hoe de zaakvoerder zijn geld eist. “Toen we buiten stonden werd het pas echt bizar. De discussie ging verder en het koppel splitste op. Hij liep weg en zij liep een apotheker binnen en veinsde daar dat ze een beroerte kreeg. Uiteindelijk kwam de politie erbij om verklaringen op te nemen”, zegt Kenneth. “Er kwam een warrig verhaal dat we op voorhand een prijs zouden afgesproken hebben van 20 euro om te eten, maar dat sloeg echt nergens op. In welk restaurant gebeurt zoiets? En wie stapt er nu een restaurant buiten zonder te betalen? Of het ervaren tafelschuimers waren of een vlaag van arrogantie, ik weet het niet”, zegt Kenneth.

Kenneth Vandael achtervolgde de tafelschuimers en bezorgde de beelden aan de politie.
Wannes Nimmegeers Kenneth Vandael achtervolgde de tafelschuimers en bezorgde de beelden aan de politie.

De zaakvoerder van het restaurant zette na het incident de beelden op Facebook. “Ik werk al vele jaren in de horeca, maar dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Je hoort wel eens opmerkingen over jongeren en studenten die niet zouden betalen, maar eerlijk... zoiets heeft geen enkele jongere mij ooit gelapt. Ik heb het filmpje online gezet om aan te tonen met wat voor gekkigheid we in de horeca te maken krijgen.”

Beruchte tafelschuimster

Het was niet de enige tafelschuimer die Kenneth deze zomer al over de vloer kreeg. Recent kwam ook de beruchte  tafelschuimster Nadine W. al langs. “Ik had haar aanvankelijk niet herkend. Ze heeft hier wat zitten schuifelen. Ze heeft drie keer proberen bestellen van op haar zitplaats, maar aangezien wij steeds bestellingen opnemen aan de toog kon ze mij niet in de luren leggen. Ze is stilletjes weggelopen.”

De politie bevestigt het verhaal van de restauranthouder. 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Komnata

  Waar eet ge nog bij 2 man voor 26€ En dan nog nie betalen

 • William Van den Berghe

  Zet die arrogante mensen maar openbaar te kakken , ze verdienen niet beter.

 • Paul Buckens

  Danny Janssens ik hoop dat de advocaat dan op voorhand zijn loon krijgt anders zal hij er ook naar kunnen fluiten.

 • Marc Breugelmans

  Als ze alles zo duur maken hier in België zal dat meer en meer gebeuren.En ik heb het ook zo liever eerst betalen en dan uw eten krijgen,dan moet je niet wachten op de garcon voor de eindrekening en kan je gaan wanneer je wilt.Ik ken een zaak die dat zo doen en je drinken moet je zelf nemen om dan langs de kassa te gaan waar je eventueel eten besteld.Is ook goed voor de uitbater,zijn personeel moet geen bestellingen meer opnemen,alleen brengen en afruimen.

 • danny janssens

  als men mij eerst laat betalen hoeft het voor mij niet meer, dan eet ik wel anders. Zodra je betaald hebt is er geen enkele druk meer op de restauranthouder om een kwalitatief produkt op tafel te brengen. Misschien Luc Bellinghen eens laten langs gaan en oordelen of die 26 euro effectief gerechtvaardigd is?