Responsible Young Drivers voeren feestgangers op oudejaar naar huis met elektrische deelwagens

Ine, Jan en Michael van Responsible Young Drivers zullen op oudejaarsnacht rondrijden met een elektrische wagen van Partago.
Yannick De Spiegeleir Ine, Jan en Michael van Responsible Young Drivers zullen op oudejaarsnacht rondrijden met een elektrische wagen van Partago.
Op de komende oudejaarsnacht zullen vrijwilligers van de Responsible Young Drivers (RYD) in Gent en omstreken voor de eerste keer gebruikmaken van elektrische wagens.

De vrijwilligers maakten zaterdag al voor een eerste keer kennis met de drie Partago-deelauto’s waarmee ze feestgangers die zelf niet meer in staat zijn om achter het stuur plaats te nemen thuis af te zetten. Ook de auto van de feestgangers wordt door de vrijwilligers thuis afgezet. “We willen onze verantwoordelijkheid opnemen in de maatschappij. Bovendien wordt er ’s nachts minder aan autodelen gedaan”, zegt Joachim Jacob van burgercoöperatie Partago.

Michael, Ine en Jan maakten zaterdag kennis met de elektrische wagen waar ze dinsdagnacht mee zullen rondrijden. “Het is de eerste keer dat ik met een elektrische wagen rijd. Goed dat we vandaag dus al eens kunnen proberen”, getuigt Jan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.