Renovatie ‘Brokkelviaduct’ E17 Gentbrugge start alsnog op 15 april

BELGA
De werken aan het viaduct in Gentbrugge kunnen vanaf 15 april alsnog starten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Gezien er weinig verkeer is, is het veiliger werken op de werf en ondervinden minder weggebruikers hinder door wegenwerken”, zegt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). Het verkeer rijdt vanaf de start van de werken over twee rijstroken in elke richting.

Het agentschap streeft ernaar om het eerste deel van de werken, waarbij het viaduct richting Kortrijk wordt aangepakt, tegen november 2020 af te ronden. Maar gezien de bijkomende veiligheidsmaatregelen die nodig zijn omwille van het coronavirus is het niet zeker of dat mogelijk is. De voorbije dagen werden ook elders in Vlaanderen al werven opnieuw geopend, maar naar de herstellingswerken aan het Gentse viaduct wordt al lang uitgekeken. Vorig jaar viel er nog een stuk beton door het dakluik van een Lijnbus.

“Ik ben heel tevreden dat in deze periode ook nieuwe grote werven, zoals deze werken aan het viaduct, van start kunnen gaan”, zegt Peeters. “Er is een memorandum uitgewerkt om werven in de wegen- en waterbouw te laten (her)opstarten, met alle aandacht voor de veiligheid van de werknemers. De regels van social distancing en hygiëne dienen strikt gevolgd te worden. De opstart van de renovatie van het viaduct van Gentbrugge toont alleszins aan dat het mogelijk is.”

Tijdens de heraanleg zal het verkeer richting Kortrijk over twee rijstroken rijden op de andere rijrichting. In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 april neemt de aannemer ook de rechterrijstrook en pechstrook in voor werken boven de spoorlijn op het viaduct. Tijdens dat weekend zal het verkeer richting Kortrijk over de linkerrijstrook en middenrijstrook gestuurd worden.

Op donderdag 23 april gaan de renovatiewerken aan de boven- en onderzijde van de viaducthelft richting Kortrijk van start. Verkeer op de E17 zal twee rijstroken in elke richting hebben op de andere helft van het viaduct. De afrit vanuit Antwerpen naar de N9 en de oprit van de N9 naar de E17 richting Antwerpen gaan dicht. 

Lees ook: 

Opnieuw brug ingestort in Italië: zware tol vermeden dankzij lockdown door coronavirus

Vijf bruggen al 21 jaar onder verscherpt toezicht
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Marinus

    Moet kunnen! Uit verschillende hoeken wordt gezegd dat het nu hét moment is om aan wegenwerken te doen. Uiteraard moet veiligheid primeren en kan het zijn dat het wat trager gaat maar nu is geen overlast voor het verkeer...

  • Erwin Vandriessche

    Dat ze maar oppassen dat ze zo geen ramp krijgen met die brug zoals in Italie voor 2jaar en nu onlangs! Dan werden die bruggen ook maar wat opgekalefaterd in zogezegd deftig uitgevoerde herstellingswerken. Die bruggen zijn toen niet gebouwd voor het hedendaagse drukke en zwaar vervoer! Beter nu afbreken en opnieuw opbouwen naar nieuwe normen.