Regen? Laat paraplu toch maar thuis

OVERLEVINGSPAKKET VOOR TIEN WISSELVALLIGE FEESTDAGEN

Laat je paraplu liever thuis als het regent.
Foto Belga Laat je paraplu liever thuis als het regent.
Nog één keer slapen en de Gentse Feesten beginnen weer. Als we de weersverwachtingen mogen geloven, wordt het een nogal wisselvallige editie. Met temperaturen tussen 20 en 27 graden wordt het zeker niet koud, maar er wordt wel elke dag iets van regen verwacht. Tijd dus voor een overlevingspakket voor tien wisselvallige feestdagen.

1. Breng geen paraplu mee

Het lijkt tegenstrijdig maar een paraplu is het vervelendste voorwerp dat men kan meebrengen op de Gentse Feesten. Voor elke paraplu die voor een podium de lucht in gaat zijn er 40 mensen die niets meer zien. Bovendien krijgen de omstaanders extra gedruppel in de nek. Laat die paraplu dus maar gewoon thuis.

Yves Masscho

2. Liever een poncho of een regenjas

Op elk festival een must: een poncho of een regenjas. Een poncho heeft het voordeel dat het goedkoop is en makkelijk op te bergen.

Faye Pynaert

3. Stevige schoenen

Draag geen flipflops of andere lichte sandaaltjes. Ondanks het glasverbod hebben hulpdiensten elk jaar hun handen vol met het pulken naar stukjes glas in voetzolen. Er zijn leukere dingen op de Gentse Feesten, zowel voor de verzorgers als voor de feestvierders.

Yves Masscho

4. Plastic zakje

Fototoestellen en smartphones kunnen wel iets van water verdragen. Meer dan een plastic zak is er niet nodig om alle kostbare zaken droog te houden.

5. Wees voorbereid

Controleer op voorhand welk weer er verwacht wordt. Dat kan via verschillende apps als buienadar of check online.

6. Schuilplaats genoeg

Regent het toch zo hard dat schuilen nodig is? Er zijn verschillende overdekte pleinen. De Vlasmarkt, het Veerleplein, het Laurentplein zijn allemaal geheel of gedeeltelijk overdekt.

7. Laagjes

Kleding bij kwakkelweer is lastig. Draag liever veel dunne laagjes dan één dikke trui en een t-shirt.

8. Zonnecrème

Een wisselvallige editie vraagt zowel om bescherming tegen de regen als tegen de zon. Breng dus ook maar zonnecrème mee.

9. Geld

Er zijn zeer weinig geldautomaten in de Gentse binnenstad. De wachtrijen zijn dan ook vaak lang en de automaten durven al eens leeg vallen. Win dus tijd en zorg op voorhand voor voldoende geld. Niets is vervelender dan in de regen te moeten aanschuiven aan een geldautomaat.

10. Het is maar regen

Laat minder weer vooral de sfeer niet vergallen en laat het zeker geen reden zijn om thuis te blijven.