RectoVerso opent pop-up in Gent nadat webshop ontplofte toen prinses Elisabeth trainde in hun jogging

Camille Liebaert (27) is de bezielster van RectoVerso.
RectoVerso Camille Liebaert (27) is de bezielster van RectoVerso.
Voor haar achttiende verjaardag eind vorig jaar kreeg prinses Elisabeth een jogging cadeau van het Belgische sportmerk RectoVerso. Enkele maanden later dook een foto van de troonopvolgster op toen ze aan het trainen was met de bewuste sportbroek. De onbetaalbare reclame deed de webshop van het jonge merk uit haar voegen barsten. Vanaf vrijdag is de nieuwe collectie een week lang te koop in CUP aan de Oude Dokken.

RectoVerso is een merk van het 140 jaar oude textielbedrijf Liebaert dat op deze manier zichzelf opnieuw uitvond. “We wilden tonen wat we kunnen doen met onze stoffen”, zegt Camille Liebaert. “We zijn een hele sportieve familie, dus een sportmerk paste wel in het DNA van ons bedrijf.” Toen bekend geraakte dat de jogging waarmee prinses Elisabeth aan het trainen was voor haar legeropleiding van het merk RectoVerso was, ging de bal aan het rollen. De telefoon van het Belgische sportmerk stond roodgloeiend, het aantal bestellingen op de webshop ging enorm de hoogte in.

De jogging die prinses Elisabeth droeg, behoorde nog tot de vorige collectie van RectoVerso. Vanaf vrijdag is de nieuwe lijn te koop in CUP, een plek in Gent waar sporters kunnen eten, drinken, vergaderen, een fiets kopen en evenementen bijwonen. De pop-up is open tot en met 5 juli, snel zijn is dus de boodschap. 

De leggings zetten je lichaamswarmte om in infraroodstralen, wat je huid strakker maakt

Camille Liebaert

“Shoppers schrikken soms bij het zien van de prijzen, maar dat is nu eenmaal zo als je produceert in eigen land. Bovendien werken we enkel met kwalitatieve en hoogtechnologische stoffen. De leggings zetten je lichaamswarmte om in infraroodstralen, wat je huid strakker maakt.” 

Na de pop-up is de collectie nog steeds te koop via de showroom in Deinze of de webshop.

Prinses Elisabeth gaat een opleiding volgen aan de Koninklijke Militaire School en traint in een jogging van RectoVerso.
Koninklijk Paleis Prinses Elisabeth gaat een opleiding volgen aan de Koninklijke Militaire School en traint in een jogging van RectoVerso.
De pop-up van RectoVerso in CUP.
Jill Dhondt De pop-up van RectoVerso in CUP.