Rector tekent als eerste rouwregister voor Etienne Vermeersch in de Aula

Rector Rik Van de Walle tekent als eerste het rouwregister.
Erik De Troyer Rector Rik Van de Walle tekent als eerste het rouwregister.

De Universtiteit Gent heeft een rouwregister geopend voor de overleden professor en filosoof Etienne Vermeersch. Rector Rik Van de Walle was de eerste die het register ondertekende. “Etienne was een echte ‘UGenter’ en ook een echte durver. Hij kon in een discussie mensen sterk steunen, maar net zo goed sterk afbreken. Hij deed dat nooit zomaar, maar wel op basis van argumenten. Hij was een man van de rede, maar ook een heel emotioneel man. Dat blijkt ook uit de reacties van zijn vroegere studenten. Hij was tegelijk heel scherp én heel gevoelig.”

Ook burgemeester Mathias De Clercq tekende het rouwregister. “Ik heb mooie herinneringen aan hem. Ik herinner mij een nacht in Italië bij Guy Verhofstadt met veel wijn en diepe gesprekken. Hij was een prachtig man.”

Studenten, academisch personeel, maar ook mensen van buiten de universiteit zijn welkom om het rouwregister te ondertekenen. Dat kan elke dag van 10 tot 17 uur. In de Aula van de UGent in de Voldersstraat. Op zondag is de Aula gesloten. Het rouwregister blijft zo lang als nodig beschikbaar ter ondertekening.

Mathias De Clercq tekent het rouwregister van Etienne  Vermeersch
Erik De Troyer Mathias De Clercq tekent het rouwregister van Etienne VermeerschReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.