Recensie: Favola Bistro

Favola Bistro
VDS Favola Bistro
Geen typisch restaurant in de binnenstad dit keer, en ook geen idyllisch eethuisje op het platteland. Niemand denkt spontaan aan het havengebied om een hapje te eten. En toch. Langs de Kennedylaan ligt sinds februari Favola Bistro.

Het havengebied lijkt een vreemde plaats om een restaurant te beginnen, maar is dat eigenlijk niet. Dagelijks werken er duizenden mensen in de bedrijven langs de Kennedylaan, en veel eetgelegenheden zijn er niet. Een wegwijzer naar Favola Bistro zou handig zijn, want je moet via de Skaldenstraat, de Mai Zetterlingstraat en de Selma Lagerlöfstraat om de ingang te vinden.

In elk geval, Favola heeft een ruime parking en een leuk terras. Binnen is de zaak enorm ruim, zonder een ‘refter-gevoel’ te geven. De combinatie van zwarte en rode stoelen leveren een vrolijke toets op, dakkoepels laten het zonlicht binnen. ’s Middags is het er doorgaans erg rustig, ’s avonds loopt de zaak vol. Heel wat truckers op doorreis, maar ook zakenmensen stoppen er met plezier. Op de kaart geen hoogstaande, culinaire toppers, maar wel grootmoeders keuken, met een hedendaagse twist. Er is een lunchmenu met ribbetjes, dat wordt voorgesteld door een vriendelijke dame, maar wij kiezen voor de gewone kaart. Als aperitief komen Ricard (4 euro) en Campari Tonic (6,50 euro) op tafel. Mijn tafelgenoot bestelt de dagsoep (3,50 euro). Dat is die dag aardappelsoep, en benoemt die als ‘perfect zoals ze hoort te zijn’. Er wordt gevraagd of we een ‘snelle’ lunch willen. Ze zijn het hier gewoon van rekening te houden met middagpauzes. We hoeven dus niet lang te wachten op de steak Limousin met bearnaise (19,50 euro) en het hammetje met mosterdsaus (16 euro). Bij een hammetje riskeer je altijd een onoverkomelijke homp vlees te krijgen, maar dat is hier totaal niet het geval. Het blijkt een eetbare portie lekker mals vlees te zijn. De saus heeft een frisse toets, het bijhorend slaatje is - zoals het hoort - kraakvers. Geen klachten ook over de steak aan de overkant van de tafel. Mals, perfect saignant zoals gevraagd, met complimenten voor de verse bearnaise én de yoghurtdressing bij het slaatje. No nonsens bistro-gerechten dus, van de betere soort. Het dessert laten we voor wat het is, en dus klokken we – inclusief bruiswater bij het eten – af op 56,50 euro. Een faire prijs voor een lekkere maaltijd.

Favola Bistro
J.F. Kennedylaan 30E
9040 Desteldonk
09/255.50.20
Facebookpagina: Favola Bistro

Lunch: 13 - 17 euro
Hoofdgerechten: 11 – 20 euro

Open van 6 uur tot 23 uur (keuken van 12 tot 14 uur en van 17 tot 21 uur)

Eten: 8/10 - bediening 9/10 – comfort 8/10

Hammetje met mosterdsaus
VDS Hammetje met mosterdsaus
Steak Limousin met Bearnaise
VDS Steak Limousin met Bearnaise
Favola Bistro
VDS Favola BistroReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.