Ramkraker stierf door verdrinking

De ramkraker die dinsdagmorgen overleed na een inbraak op een juwelierszaak in de Langemunt in Gent is gestorven door verdrinking. Dat blijkt uit de autopsie. Ondertussen is ook de motor van zijn twee kompanen teruggevonden.


De man had met twee kompanen een ramkraak gepleegd op juwelier Foulon. Met een Ford Mondeo hadden ze verschillende keren de metalen poort geramd die de etalage beschermt. Ondanks waarschuwingsschoten van de politie sprongen twee van de drie gangsters op een motor en gingen er met de buit vandoor. De derde dader probeerde te ontsnappen door in de Leie te springen. De brandweer kon hem uit het water halen en hij werd ter plaatse gereanimeerd. Hij overleed uiteindelijk in het UZ in Gent.


Ondertussen doet het parket een oproep naar getuigen. Zo heeft een getuige dinsdag rond 17.20 uur vanop de brug van de N9 de vermoedelijke motor van de daders zien drijven aan het sluizencomplex van Evergem. "Heeft die persoon gezien wie de motorfiets in het water heeft gedumpt en naar waar de daders zijn vertrokken", vraagt de politie zich af in een opsporingsbericht. Alle tips zijn welkom op het gratis nummer 0800/30.300. (JEW/CHB)