Radio Roeland na 10 jaar weer in de ether

Daniël Termont, Mathias De Clercq en Christophe Peeters laten de eerste plaat draaien.
VDS Daniël Termont, Mathias De Clercq en Christophe Peeters laten de eerste plaat draaien.

Algemene vreugde gisteren in het Marriott Hotel, toen Radio Roeland na tien jaar afwezigheid opnieuw de ether werd ingestuurd. Burgemeester Daniël Termont (sp.a) en schepenen Christophe Peeters (Open Vld) en Mathias De Clercq (Open Vld) mochten symbolisch het eerste plaatje draaien. "Thinking About the Good Times van de Gentse band New Inspirations, ter ere van Nico Lenny, onze Gentse entertainer die vecht voor zijn gezondheid", zegt presentator Kenneth De Buck.


Waarmee de toon meteen gezet is. "Radio Roeland wil weer echt Gents stadsnieuws brengen, met aandacht voor de Gentse volkscultuur, zoals het jaren geleden ook al was", zegt Edwin Plasschaert. Radio Roeland werd in de gloriejaren meer beluisterd dan Radio 2 Oost-Vlaanderen. Maar door de onhandige structuur met veel vrijwilligers bloedde de organisatie langzaam dood. Een aantal oud-gedienden hebben echter een sponsor gevonden om de zender nieuw leven in te blazen. "Ik had nooit gedroomd dat Radio Roeland zou terugkomen", vertelt burgemeester Termont. "Dat was uitstekende radio, ik ben echt blij."


Ook Mathias De Clerq vindt dat er nooit genoeg lokaal nieuws kan zijn en Christophe Peeters bood de initiatiefnemers meteen een samenwerking voor de Gentse Feesten aan. Radio Roeland zendt binnenkort uit vanop een nieuwe locatie en belooft het Gents weer uitgebreid aan bod te laten komen, zowel in programma's als in taal. Radio Roeland is te beluisteren op 106.4 FM. (VDS)