Puigdemont wil Gentse bibliotheek bezoeken... maar die is dicht

Wannes Nimmegeers

De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont is nog steeds in ons land. Hij is ‘vrij onder voorwaarden’ en tracht dan maar het beste te maken van zijn verblijf in België. Zo wilde hij morgen – zaterdag - graag een bezoek brengen aan de nieuwe hypermoderne bibliotheek van Gent, De Krook. Daar werkten immers Catalaanse architecten aan mee. Het bezoek gaat evenwel niet door want... op zon- en feestdagen, en dus ook op 11 november, is De Krook dicht. Dat is vriendelijk doch expliciet doorgegeven aan de entourage van Puigdemont, waarmee meteen duidelijk is dat Gent niet echt staat te springen om de Catalaan te ontvangen.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rosanne Van Daele

  Ne keer bij Francken aankloppen misschien ?

 • Roger Duyssens

  Die man is hier als een vluchteling en niet als toerist of als ambassadeur van een land. Maakt dit ook deel uit van het ondergraven van de wettelijkheid waarmee de NVA hier mee begonnen is al van voor hij hier was?????

 • Thierry Vansweevelt

  Bespaart hem vele boetes. Krook heeft geen auto parking.

 • Charel Jansens

  hij wou nu eens de Spaanse Grondwet gaan bestuderen.

 • serge vansteenkiste

  Hij is blijkbaar op reits bezoek met politie als bodyguard op onze kosten, als hij zo gehecht is aan zijn zo geliefde Catalonie dat hij terug keert en zijn volk niet in de steek laat.