Psychiatrisch patiënt verwondt vijf mensen in Gent, wordt onwel bij politiekantoor en sterft in ziekenhuis

Illustratiebeeld
Didier Verbaere Illustratiebeeld
Een gearresteerde man (25) is zaterdag aan het politiekantoor in Gent onwel geworden en vandaag overleden. De man maakte amok en zocht ruzie tegen passanten en een taxichauffeur. Daarbij raakten drie mensen gewond. Ook twee agenten deelden in de klappen. De verdachte, een 25-jarige uit Merchtem, was eerder ontsnapt uit een psychiatrische instelling.

De feiten speelden zich zaterdag rond middernacht af aan de Recollettenlei en in de Veldstraat in hartje Gent. De 25-jarige kreeg het er aan de stok met verschillende mensen. Eén persoon op de Recollettenlei en twee personen in de Veldstraat kregen harde klappen. Eén van hen werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Ook twee agenten deelden in de klappen.

De feiten speelden zich af aan de Recollettenlei en in de Veldstraat
Google Maps De feiten speelden zich af aan de Recollettenlei en in de Veldstraat

“De verdachte, een 25-jarige uit Merchtem, stond geseind en was ontvlucht uit een psychiatrische instelling. Na meldingen van agressie werd hij door de politie gearresteerd. Aan het commissariaat  Ekkergem zou hij volgens onze informatie in elkaar gezakt zijn en ter plaatse gereanimeerd”, zegt magistraat Annelies Verstraete van het parket. Volgens onze bronnen was de man onder invloed van een cocktail aan drugs en belandde hij in een delirium. Hij overleed zondag kort na de middag in het UZ.

Twee onderzoeken

Het parket opende zondag twee onderzoeken. “We onderzoeken enerzijds de feiten in het centrum en er wordt door het Comité P ook een onderzoek ingesteld naar het handelen van de politie”, zegt Verstraeten. “Over de doodsoorzaak van de man is het wachten op de uitslag van het toxicologisch onderzoek”.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunter Dierickx

  Heb dit voorval zaterdagnacht met mijn eigen ogen gezien. Kan alleen maar een pluim geven aan de agenten die dit zeer professioneel aangepakt hebben op die woesteling in bedwang te houden.

 • etienne vijverman

  het verbetert er niet op in de straten het gevaat loert langs alle kanten

 • Tina Colpaert

  Daar zijn we dan vanaf weeral een zot minder die mensen niet meer kan verwonden!

 • Jan Delafontaine

  Weer ene minder om hardverdiende belastingen voor te betalen.

 • constan vriel

  inderdaad frank,.................... en dan wordt er nagegaan of de politie niet overdreven gereageerd heeft om die junkie te arresteren.