Proces Schellebellemoord gaat van start in beroep

Vier dagen lang: 21 getuigen worden gehoord

De beschuldigden in de Schellebellemoord op Eddy Vanderborght in de rechtbank van Dendermonde. Prosper Van Der Borght was toen afwezig door een longontsteking.
PHOTONEWS De beschuldigden in de Schellebellemoord op Eddy Vanderborght in de rechtbank van Dendermonde. Prosper Van Der Borght was toen afwezig door een longontsteking.
In het Gentse hof van beroep zullen maandag 21 getuigen verhoord worden in de zaak van de Schellebellemoord. Dit zal twee dagen in beslag nemen. Vanaf dinsdagnamiddag zal de zaak gepleit worden. 

Prosper Van Der Borght beraamde samen met zijn dochter Belinda, met wie hij een incestueuze relatie had, het plan zijn zoon te vermoorden. Eddy werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde de nu 77-jarige Prosper tot 26 jaar cel. Zijn dochter Belinda kreeg 24 jaar, en de twee schutters 24 en 18 jaar cel. Allen gingen ze in beroep.

Er zullen deze week, voor de pleidooien, eerst nog 21 getuigen opgeroepen worden. Onder hen de psychiater, de wapendeskundige en tal van vrienden, familieleden en kennissen. Voor enkele beklaagden werd een nieuw moraliteitsonderzoek bevolen. Maar Prosper V. wordt niet meer opnieuw medisch onderzocht. Ook een nieuw psychiatrisch onderzoek van schutter David C. werd afgewezen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • daniel daue

    Allemaal 30 jaar gevang zonder pardon

  • Ingrid Charlier

    ik hoop dat ze in beroep nog een paar jaar er boven op krijgen.