Potatolicious gesloten na diefstal van opvallende bestelwagen: “Broodnodig omdat thuisleveringen nu mijn enige bron van inkomsten zijn”

Deze opvallende bestelwagen verdween uit de Verlorenkost.
Potatolicious Deze opvallende bestelwagen verdween uit de Verlorenkost.
Het Gentse restaurant Potatolicious heeft dubbele pech. Het moet de deuren helemaal sluiten nadat de bestelwagen die voor de deur in de Verlorenkost stond, verdween. Door de coronamaatregelen was het restaurant al overgeschakeld op thuislevering. “Ik had die bestelwagen dus broodnodig.”

Deze ochtend (maandag, red.) is de patatjesmobiel gestolen voor de deur van het restaurant”, schrijft zaakvoerder van Potatolicious Wouter Van Snick op facebook. Door de maatregelen tegen het coronavirus kon Wouter het aardappelrestaurant niet meer openen, dus was hij overgeschakeld op leveringen aan huis. Maar nu de bestelwagen waarmee ze die leveringen deden verdwenen is, kunnen ze zelfs dat niet meer doen. “We blijven wel leveren in Zottegem en omstreken, waar ik woon”, vertelt hij. “Daarvoor gebruik ik dan mijn eigen wagen.”

“De bestelwagen stond voor de deur van het restaurant terwijl ik aan het inladen was”, legt Wouter uit. “Ik doe nu alles van thuis uit en had gewoon een paar dingen uit het restaurant nodig. Dat duurde amper tien minuten, dus ik liet de deuren van de bestelwagen even open. Ik ging naar de kelder om een bak en toen ik boven kwam, was de bestelwagen weg.”

Asociaal

De wagen hangt vol reclame voor het restaurant en is daardoor erg opvallend. “Het kan bijna niet anders dan dat iemand hem gezien heeft”, gaat Wouter verder. “Volgens de politie hebben de camera’s hem niet gezien, dus moet hij nog in Gent zijn. Waarschijnlijk staat hij gewoon ergens geparkeerd of in een garage. Misschien wilde de dief er alleen een joyride mee maken. Blijkbaar vond iemand het leuk, maar voor mij is het helemaal geen grap.”

Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat we de bestelwagen zullen terugvinden, maar ik ben alleen bang voor de staat waarin hij zal verkeren

Zaakvoerder Wouter Van Snick

“Thuisleveringen zijn nu mijn enige bron van inkomsten en dan moet zo’n laaghartig persoon daar een stokje voor steken”, zegt Wouter vol onbegrip. “Ik werk er hard genoeg voor en heb die wagen broodnodig. Het is gewoon asociaal om die te stelen. Mocht het nu nog een dure Jaguar geweest zijn of zoiets, maar dit is gewoon een stom bestelwagentje. En dan nog eentje dat duidelijk gebruikt werd. Het is te gek voor woorden.”

Afzetten 

“Ik wil gewoon mijn bestelwagen terug. De dief mag hem gewoon weer aan het restaurant afzetten en dan is het voor mij min of meer een afgesloten hoofdstuk. Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat we hem zullen terugvinden, maar ik ben alleen bang voor de staat waarin de wagen zal verkeren”, besluit de zaakvoerder.

De zaakvoerder roept iedereen op om uit te kijken naar de opvallende bestelwagen met nummerplaat 1-WTA-430. Wie meer info heeft, kan contact opnemen met de politie op het nummer 09 266 61 11.