Populairste geldmuur Gentse Feesten is weg

Hoog tijd voor cashless betalen op pleinen

Een vertrouwd beeld: file aan de geldmuur in de Kammerstraat.
VDS Een vertrouwd beeld: file aan de geldmuur in de Kammerstraat.
Op de volgende Gentse feesten zou cash geld wel eens een nijpend probleem kunnen worden. Het aantal Bancontact-automaten binnen de Feestenzone blijft dalen, en het was al altijd rijtje schuiven.

Geld afhalen tijdens de Gentse Feesten is een uitdaging op zich. Lange rijen zijn schering en inslag. En nu is de populairste geldautomaat ook nog verdwenen. De bank BNP-Parisbas Fortis op de hoek van de Kammerstraat en de Belfortstraat is verhuisd naar de Kouter. Net aan die automaat stonden ’s nachts altijd massa’s mensen aan te schuiven om hun verblijf op de Vlasmarkt te financieren.

De populaire geldmuur is weg.
VDS De populaire geldmuur is weg.

De automaat aan de andere kant van de Vrijdagmarkt, op het Groot Kanonplein, verdween al voor de vorige Feesten. Blijft over: twee automaten op de Groentenmarkt. Er zijn ook enkele geldautomaten in de inkomhal van banken, zoals bij ING in de Belfortstraat, maar die zijn na 23 uur gesloten voor niet-klanten. Geld afhalen kan ook nog op de Sint-Michielshelling en op de Kouter, maar dat is al ver van de Vlasmarkt, op nachtelijke uren en na een paar Irish coffees. Bij Trefpunt kan je met Bancontact betalen, op andere pleinen kan dat niet. Hoog tijd dus voor een overkoepelend cashless-systeem. En tot zolang: vooraf geld afhalen als je naar de Gentse Feesten wil.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vanpeteghem Antoine

  Aan de handelaars om en betaalsysteem te ontwikkelen met jetons. Je kan jetons aankopen op enkele plaatsen en betalen met een bankkaart. De kleur van de jetons bepaald de waarde van de jetons. Gedurende de Gentse feesten drank en kleine snacks alleen laten betalen met jetons! Een restaurant beschikt over een betaalterminal.

 • Mateo Buysse

  De kouter is nu ook niet zo ver van zoiets als het sint baafsplein...en dat plein word ook gebruikt tijdens de Gentse Feesten. Wat een nutteloos artikel eigenlijk.

 • Guy Verhaege

  Gewoon thuis blijven, hoef je je nix van diene zever aan te trekken, en nix dan voordelen. Geen “rootse” schuiven, gene “kaaderre”, geen geld kwijt, geen..... I’ll rest my case with other comments against mine...

 • Sébastien Bo

  Hetzelfde gebeurd met mutualiteiten, je kan amper nog een brievenbus vinden in je buurt, maar digitaal sturen mag nog niet hoor...

 • Stijn Verstraeten

  Er zijn 3 automaten op de Groentenmarkt.