Politiewagen betrokken bij zware aanrijding op Gentse stadsring

Het ongeval gebeurde deze namiddag.
OSG Het ongeval gebeurde deze namiddag.
Op de Gentse stadsring R40 is een politiewagen maandagavond betrokken geraakt bij een zware aanrijding, waarbij drie lichtgewonden vielen. De combi was op weg naar een interventie en raakte een auto die niet reglementair wou afslaan, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval rond 16.30 uur op de stadsring, ter hoogte van de Heernislaan. De politiewagen reed in de richting van de Vlaamse Kaai, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. “De combi was prioritair aan het rijden, op weg naar de Blaarmeersen voor de vechtpartij met tientallen jongeren. Er was een BMW die niet reglementair links wou afslaan naar de Forelstaat.”

De verkeersdeskundige is nog ter plaatse voor de vaststellingen, maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat de combi door de BMW moest uitwijken. “De combi raakte de BMW eerst en botste dan tegen een tegenligger. De politiewagen kwam op zijn zijkant terecht. Twee politiemensen raakten gewond. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht en zijn enkele dagen arbeidsongeschikt”, zegt het parket.

De bestuurder van de BMW raakte ook gewond, maar hij kon ook al het ziekenhuis verlaten. Het ging om een 17-jarige uit Destelbergen met een voorlopig rijbewijs. Er was wel geen begeleider in het voertuig en geen L-kaart, waardoor het rijbewijs ingetrokken werd. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Men mag daar gewoon niet links afslaan, met of zonder pinkers.

 • rik van dijck

  @ Simiek , je verwart het één met het ander maar dit heeft niets te maken met de lez zone ... dit heeft te maken met ( weeral ) een bmw chauffeur die alle regels aan zijn laars lapt . Geen begeleider , geen “ L “ aan de achterruit , geen gebruik maken van pinkers ( mss een optie bij bmw ??) dat zijn de inbreuken ...

 • Robert DE REU

  Beide bestuurders getest op Alcohol en Drugs, vraag het mij echt af.

 • Erwin Vandriessche

  Nu sommige politiewagens rijden ook als gekken naar een interventie en denken dat iedereen die sirene en blauw zwaailicht zo maar opmerkt. Doch in een stad en straat vol huizen komen die klanken van alle zijden en duurt het soms wel eens voor men beseft vanwaar het gevaarte komt!

 • Chris Simlek

  Ik dacht dat er in Gent geen autos meer in mogen Voldeden die dan aan de voorwaarden ???? Ach neen ze hebben betaald dan zijn die wagens ja weer proper........