Politiekantoor, burgerzaken en kapper in één

Dankzij het dienstencentrum heeft Zwijnaarde er meteen ook een terras bij.
Foto Wannes Nimmegeers Dankzij het dienstencentrum heeft Zwijnaarde er meteen ook een terras bij.
"We hebben in Gent nu 11 van deze lokale dienstencentra, maar dit is het tweede grote dienstenknooppunt dat we met de stad bouwen", zei OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a) gisteren. "Het eerste kwam er twee jaar geleden in Ledeberg. Het volgende in Oostakker."

Dienstenknooppunt De Mantel werd gebouwd op de vroegere parking van woonzorgcentrum Zonnebloem in de Hutsepotstraat. Het dienstencentrum richt zich specifiek tot senioren en de meest kwetsbare buurtbewoners van deelgemeenten Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem en Afsnee. Men kan er nagenoeg voor alles terecht: senioren kunnen er naar ontspanningsactiviteiten, maar als ze hulp nodig hebben, kunnen ze er ook terecht. Zo zijn er een ergotherapeut, een psycholoog, maatschappelijk werkers, maar ook een kapper en manicure.


Opvallend is dat er ook een politiekantoor is. "Dat zal dienst doen als bureau waar men op afspraak kan komen, zonder naar Nieuw Gent te moeten afzakken. Over een half jaar willen we het mogelijk maken om via internet een afspraak te maken", zegt zonechef Filip Rasschaert van de Gentse politie.


(EDG)