Politie: “Verstandhouding met Rozebroeken is zeer goed”

De Gentse politie heeft een goede verstandhouding met Rozebroeken.
Wannes Nimmegeers De Gentse politie heeft een goede verstandhouding met Rozebroeken.
Bij de Gentse politie werd de anonieme getuigenis van de Rozebroeken-medewerker met enige verbazing gelezen. “De verstandhouding met de directie is net zeer goed.”

Te beginnen met de cijfers: in 2019 noteert de politie drie registraties voor aanranding van de eerbaarheid in Rozebroeken. ‘Maar’ drie, want volgens de anonieme medewerker is dat cijfer slechts een fractie van de werkelijke incidenten, onder meer door de zwijgcultuur die er zou heersen. “Maar wij hebben wel een zeer goede verstandhouding met Rozebroeken”, zegt de wijkcommissaris. “Door de samenwerking met de directie en de camerabeelden die ze ons verschaffen, hebben we al verschillende verdachten kunnen identificeren en oppakken. Als er van onze kant vraag is naar camerabeelden, krijgen we die bijna meteen.”

“Dat er 'maar’ drie registraties zijn, wil niet zeggen dat wij de problematiek niet serieus nemen of de impact op slachtoffers willen minimaliseren”, klinkt het verder bij de politie. “Integendeel. Wie het slachtoffer is van seksueel geweld, kan altijd terecht bij het Zorgcentrum na Seksueel Geweld ( ZSG). Daar is een dokter, psychologische ondersteuning, en kan je een klacht indienen bij onze speciaal opgeleide zedeninspecteurs.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Wary

    Het gaat niet alleen om "seksueel geweld". Het om intimidatie, bedreigingen, vechtpartijen, in en rond recreatiegebieden door 'gasten' tegenover 'recreanten' en personeel zonder echte reactie daartegen van bovenuit, te beginnen met de politiek en naar de leiding van 'wie voor de veiligheid in de samenleving MOET zorgen'. Daar betalen we belastingen voor.