Politie vermijdt vechtpartij aan Blaarmeersen: Twee herrieschoppers opgepakt

Beeld ter illustratie. De jongeren begonnen wat duw- en trekwerk aan de Blaarmeersen.
Florian Van Eenoo Photonews Beeld ter illustratie. De jongeren begonnen wat duw- en trekwerk aan de Blaarmeersen.
Aan de Blaarmeersen is een vechtpartij tussen een groep jongeren donderdagnamiddag vermeden doordat de politie op tijd kon tussenkomen. “Het plan dat na de vorige vechtpartij is opgesteld, heeft gewerkt.”

De politie werd rond 17.30 uur opgeroepen naar de kinderzwemvijver van de Blaarmeersen omdat de stemming er de verkeerde kant op ging. “Er ontstond een grimmige sfeer en toen we aankwamen was er wat duw- en trekwerk, maar tot een vechtpartij zoals de vorige keer (in april gingen een 40-tal jongeren op de vuist, red.) kwam het niet”, klinkt het bij de politie.

“We hebben de lont op tijd uit het kruitvat gehaald door de grootste oproerkraaier en een meeloper op te pakken. Daarna is de situatie snel genormaliseerd.” Er waren ook andere jongeren aanwezig, maar door de twee ‘grootste muilen’ te verwijderen, kalmeerden zij ook.

Na de vorige vechtpartij stelden de politie, het bestuur van de Blaarmeersen en beheerder Farys een plan op om snel in te grijpen als de sfeer omslaat op het recreatiedomein. “Dat heeft gewerkt”, volgens de politie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Catherine MISTIAEN

    Chapeau voor dit preventief politieoptreden! Preventie is veel moeilijker, onzichtbaarder en ondankbaarder dan ingrijpen.