Politie of niet, wildplasser gaat rustig zijn gang

Archiefbeeld: Wildplasser tijdens de Gentse Feesten.
Wannes Nimmegeers Archiefbeeld: Wildplasser tijdens de Gentse Feesten.
Aan de Sint-Jacobskerk betrapten agenten in burger woensdagavond een wildplasser. Dat ze zich kenbaar maakten door hun oranje armband aan te doen, hield een tweede wildplasser niet tegen om in actie te schieten. Tot grote verbazing van de agenten. Eens de gulp weer dicht, kreeg hij een GAS-boete van 120 euro.

“Achteraf verklaarde de jongeman dat hij de agenten niet gezien had”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. Ondanks het dalend aantal wildplassers worden de hardnekkige overtreders steeds driester. Woensdag nog raakte bekend dat een man urineerde in het portaal van het politiecommissariaat.

In totaal kregen 45 feestvierders woensdag een GAS-boete voor wildplassen, van wie 37 in de feestenzone en 8 erbuiten. Er werden 59 verkeersinbreuken vastgesteld en 8 voertuigen getakeld.

51 verloren voorwerpen vonden hun weg naar de politie. Er werden 4 bestuurlijke aanhoudingen verricht, waarvan 2 voor openbare dronkenschap en 2 voor het verstoren van de openbare orde. Daarnaast werden er ook 5 gerechtelijke aanhoudingen verricht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.