Politie haalt zes zwemmers uit Gentse wateren: “Blijf op het droge, aub!”

BELGA
Vanmorgen hebben de Gentse flikken zes zwemmers uit het water gevist in Gent. “Doe dat niet”, waarschuwen ze. “Het is verboden én gevaarlijk.”

4 late doorzakkers sprongen vanmorgen vroeg even ter verfrissing in de Reep, 2 anderen namen een verkoelende duik aan de Joremaaie. De politie viste ze allemaal op en verblijdde hen met een GAS-boete van 250 (!!) euro. “Zwemmen in de Gentse binnenwateren is bij wet verboden”, zegt woordvoerder Matto Langeraert. “Bovendien is het ook gevaarlijk. Het water staat momenteel laag, en je weet nooit wat er op de bodem ligt. Fietsen, ijzeren staven, je kan je daar allemaal lelijk aan kwetsen. Kortom: zwemmen in de stad, doe dat niet!”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny de Groot

  Een waarschuwing lijkt mij voldoende, de rest is op eigen risico. So what als ze zichzelf dan nog verwonden aan iets wat op de bodem ligt of van een brug springen bij laag water en hun benen breken. Dat is pure vrijheid! :)

 • filip de lamonica

  Gasboete van 250 euro ??? Een vermaning zou ook wel al de ogen openen in nuchtere toestand zeker ?

 • Roberto Bermejo

  Ik ben es van de brug aan de gras én korenlei in het water gesprongen, die brug tegen den McDonalds... Idd gevaarlijk veel ijzer op de bodem... Ik heb chance gehad. Juist erneffe... Én veel te nat én koud naar huis gegaan.

 • Andy De Schieter

  Drugs laat mensen veranderen he. Ja, ik heb het over alcohol, dat wat politiekers ook nogal graag lusten.