Politie coördineert grootscheepse handels- en horecacontrole: inbreuken bij meerderheid van zaken, 5 illegalen opgepakt

De Gentse Wijkpolitie heeft afgelopen week een grootscheepse controle gecoördineerd bij 51 handels- en horecazaken, onder meer gericht op hygiëne, alcoholverkoop, brandveiligheid en administratie. “Bij het overgrote deel stelden we één of meerdere inbreuken vast", klinkt het bij de politie. Er werden ook vijf illegalen opgepakt.
Archiefbeeld.
Wouter Spillebeen Archiefbeeld.

De zogenaamde ‘flexcontrole’ vond donderdag onaangekondigd plaats. De Wijkpolitie van Gent coördineerde de actie. Het ging om een samenwerking tussen meerdere politiediensten, het RSZ, het FAVV, de FOD Volksgezondheid, de FOD Economie, de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO), de FOD Financiën (Douane en Accijnzen), Brandweerzone Centrum en de Dienst Toezicht (stad Gent). Er werd daarbij vooral nagegaan of de zaken aan alle administratieve regels en verplichtingen voldoen. 

Inbreuken bij overgrote meerderheid

“Gelet op de privacy van de ondernemingen kunnen wij geen specifieke resultaten meedelen”, klinkt het bij de Gentse politie. “We kunnen wel vertellen dat bij het overgrote deel van de gecontroleerde zaken één of meerdere problemen of inbreuken vastgesteld werden. Elke overtreder ontving een overzicht van de zaken die geregulariseerd moeten worden.” 

Er werden ook tientallen pv’s opgesteld, en “heel wat zaken werden in beslag genomen", aldus de politie. Verder werd 1 persoon gearresteerd omwille van het bezit van een grote hoeveelheid coke en cannabis. Tijdens de actie werden ook vijf personen zonder legale verblijfsvergunning opgepakt.

Preventief effect

“De verschillende betrokken partners hopen vooral  dat de controles een preventief effect zullen hebben”, besluit de politie. “Uiteraard zullen de buurtinspecteurs de verschillende overtreders en de nodige regularisaties verder op de voet opvolgen.” In de toekomst zullen er nog soortgelijke acties opgezet worden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronald De Clercq

    Het aantal regels waaraan men moet voldoen lijkt mij totaal onredelijk. En zeggen ze dat alles zo duur wordt.