Poetsvrouwen stelen gsm’s van leerlingen op internaat EDUGO Oostakker: “Ze deelden ze uit
binnen de familie”

EDUGO Oostakker.
EDUGO. EDUGO Oostakker.
Twee poetsvrouwen riskeren zes maanden cel en 400 euro boete omdat ze twee jaar geleden gsm’s stalen in het internaat van EDUGO Oostakker.

De beklaagden zijn schoonzussen en waren al enkele jaren werkzaam voor de school. Vanaf december 2016 begonnen ze gsm’s te stelen, voor hun werk hadden ze de sleutels van de kamers. In eerste instantie werd nog gedacht dat de opvoeders de deuren niet goed gesloten hadden, maar toen de diefstallen zich bleven opstapelen, begon de politie een grondig onderzoek.

Daaruit bleek dat er in korte tijd heel wat gestolen toestellen aangetroffen werden bij verdachten met Slowaakse nationaliteit. De politie deed navraag bij EDUGO, waar bleek dat ook twee Slowaakse vrouwen werkzaam waren: de poetsvrouwen in kwestie. “Meer nog: het ging om een netwerk van familieleden”, vertelt meester Lenny Van Tricht. “De vrouwen gingen op school aan de haal met de toestellen, en deelden ze uit aan familieleden.” Wellicht gaat het om een tiental gsm’s.

Ontslagen

De procureur eist zes maanden cel en 400 euro boete voor beide beklaagden. Minstens twee burgerlijke partijen vragen ook de kosten terug voor vervangtoestellen die ze aankochten na de diefstallen. Het gaat bijvoorbeeld om de mama van een leerling die op het moment van de feiten dertien jaar was en op internaat zat. Meester Lenny Van Tricht verdedigt EDUGO.

Een van de vrouwen is al ontslagen, de andere poetsvrouw is in ziekte- of zwangerschapsverlof, maar zal ook niet terugkeren. Het vonnis valt over twee weken.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • oliver olivier

  Open grenzen= open deuren=gepluimd worden

 • Mathieu Peeters

  Kijk wat nationaliteit ze hebben en dan kan je alleen maar vaststellen dat die elementen helemaal niet te betrouwen zijn. Hetgeen trouwens ook bewezen werd.

 • Bettina De mol

  Oostblok en dieverij, gaat goed samen.

 • rik lagrou

  Maar naar hun thuisland dat niet Europa Recht van misbruik westen!!

 • Lieve Vandamme

  Netwerk van familieleden!! Dan kunnen we reeds raden hoe het allemaal in elkaar zit!!