Piano en picknick in schaduw van Sint-Jacobskerk: “Nog wat groen en het is de gezelligste plek van Gent”

Picknick op st-jacobsplein
Wannes Nimmegeers Picknick op st-jacobsplein
Op het Sint-Jacobspleintje voor het Trefpunt werd zondagmiddag gezellig gepicknickt en gespeeld. Het Gents MilieuFront organiseerde er de jaarlijkse ‘Sint-Jacobs autovrij’-actie.

Een picknickdeken, een piano die uit het Trefpunt werd gesleept, en een paar spellen Kubb. Meer is niet nodig om van Sint-Jacobs een oergezellig pleintje te maken. Het enige wat de enthousiastelingen stoort: de geparkeerde auto’s overal. “Rond Sint-Jacobs is er bijna een hectare plaats die nu wordt ingenomen door geparkeerde wagens”, klinkt het bij het GMF. “Doe die weg, en het wordt hier supergezellig.” 

De actie ‘Sint-Jacobs autovrij’ had de voorbije jaren al plaats op het Beverhoutpleintje, op de knip zelf. En nu dus voor Trefpunt. “Ruimte genoeg hier, die jammer genoeg allemaal verhard en grijs is. Maak hier plaats voor groen en het wordt de gezelligste plek van Gent.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.