Peuter (2) verdronken in zwembad in Oostakker

De politie was tot laat in de avond nog aanwezig.
Jeffrey Dujardin De politie was tot laat in de avond nog aanwezig.
In Oostakker, bij Gent, is dinsdagavond in de Groenstraat een tragisch ongeval gebeurd. Een 2-jarige peuter was vermist en werd teruggevonden in het zwembad, het jongetje kon niet meer gered worden. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Rond 20.15 uur kreeg de Gentse politie een oproep binnen voor een vermist kindje. “We zijn onmiddellijk een zoekactie gestart”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. Er werd een perimeter ingesteld, de Groenstraat was afgesloten voor het verkeer. “Het kindje werd aangetroffen in een zwembad.” Volgens buurtbewoners zou de peuter rond 21 uur gevonden zijn. De hulpdiensten hebben het kindje proberen te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het jongetje overleed ter plekke. 

Het parket van Oost-Vlaanderen kwam dinsdagavond nog ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. “Volgens de eerste vaststellingen zou het om een spijtig ongeval gaan”, aldus de politiewoordvoerder.

De buurt was in shock, velen bleven dan ook lang op straat staan. “Ze dachten dat hij de straat was op geraakt, maar uiteindelijk bleek het veel erger te zijn”, zegt een buurtbewoonster. Er heerste vooral veel ongeloof. “Hoe kan toch zoiets vreselijk gebeuren?” 

Gemeenteraadslid en bewoner van Oostakker Patricia De Beule (Open VLD) betuigde haar medeleven. “Dit nieuws is een ijskoude douche, een verschrikkelijk drama”, zegt ze. “Je hebt ogen tekort en een ongeluk is snel gebeurd. Ik leef erg mee met de ouders, familie, vrienden en buren, en ik hoop dat ze heel veel steun vinden bij mekaar. Het is nu al twee jaar op rij dat een jong inwonertje uit Oostakker ons veel te vroeg wordt ontnomen. Vorig jaar Mees die omkwam na een ontploffing van een terrasverwarmer, nu dit. Dit weegt. Mijn oprechte deelneming aan de ouders, familie en vrienden.”
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Mertens

  zit hier ook met een kind die vandaag 4 wordt, zwemlessen worden pas vanaf 6 jaar gegeven. Beetje laat volgens mij.

 • marijke deruyck

  "Normale" kleintjes zijn ondernemend in het verkennen van de wereld; ze moeten echter ook opgroeien, gevaar leren onderkennen en inschatten, dus je kan hen wel gedeeltelijk beschermen door hen effectief zo snel mogelijk te leren zwemmen, hen in 't oog te houden, erop te letten dat ze zich niet te hard bezeren,... heel wat dingen kunnen preventief gedaan worden. Maar er blijft een stukje dat je niet in de hand hebt.

 • Peter Van AEL

  @peter Janssen: in Frankrijk is het plaatsen van een afsluiting rond een privaat zwembad verplicht. Juist om

 • Peter Janssen

  Omgekeerde wereld...zwembaden hoeven niet afgesloten te worden of gaan we dat ook doen met beken, meertjes, plassen...de zee???!! om te voorkomen dat kinderen kunnen verdrinken?Ouders moeten maar op hun kinderen letten, zéker op de kleintjes 24/7,dat wéét iedereen op voorhand,punt.'éven ontsnapt aan de aandacht' zijn smoezen.Hoeveel peuters gaan er zo nog verdrinken? Ze leren het niet...

 • Marc De Vos

  Het 5de geval ofzo pff ? RIP kleintje