Pas vernieuwd Bisdomplein verdwijnt opnieuw achter werfhekken

Er staan opnieuw werfhekken op het Bisdomplein.
Erik De Troyer Er staan opnieuw werfhekken op het Bisdomplein.
Het Bisdomplein is opnieuw volledig werfzone. Artes, de bouwfirma die de Sint-Baafkathedraal verbouwt, heeft er haar tenten opgeslagen. Pas in februari van dit jaar was het Bisdomplein volledig klaar met gloednieuw straatmeubilair en boompjes. 

Echt lang heeft bisschop Van Looy dus niet kunnen genieten van het vernieuwde plein voor zijn deur. De reden dat het Bisdomplein een werf is heeft te maken met de heraanleg van het Maaseikplein iets verderop. De stad wil daar een groenzone met fruitbomen van maken. Die werken zouden in september al moeten starten. Als gevolg daarvan moest de werf van Sint-Baafs opschuiven en het Bisdomplein was de enige optie. Het nieuwe bezoekerscentrum van de kathedraal moet de deuren openen in de zomer van 2020. Tot die tijd zal het Bisdomplein dus een werf blijven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.