Parket onderzoekt twee klachten voor verkrachting en twee voor aanranding op Gentse Feesten

Gentse Feesten
Wannes Nimmegeers Gentse Feesten
Er zijn dit jaar twee klachten voor verkrachting ingediend op de Gentse Feesten. Daarnaast werden ook twee gevallen van aanranding gemeld, waarvoor er telkens een verdachte is gevat. "Het onderzoek naar de verkrachtingen loopt nog, daarvoor werden camerabeelden opgevraagd", zegt Oost-Vlaams parketwoordvoerster An Schoonjans. "Een oproep voor meer camera's op de Gentse Feesten is een keuze van het beleid", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert.

Het parket van Oost-Vlaanderen kreeg voor de afgelopen Gentse Feesten voorlopig vier dossiers binnen: twee voor verkrachting, twee voor aanranding van de eerbaarheid. "Voor de twee verkrachtingszaken loopt het onderzoek nog", zegt An Schoonjans. "Daarvoor zijn onder meer de camerabeelden opgevraagd."

In de twee zaken van aanranding werd een man al geïdentificeerd en opgepakt. Hij is aangehouden en verschijnt morgen voor de raadkamer." Een tweede werd maandag eveneens geïdentificeerd aan de hand van analyse van de camerabeelden op de Feesten. "Hij kreeg een dagvaarding in snelrecht en verschijnt op 16 augustus voor de rechtbank", aldus Schoonjans. "Dit zijn voor dit jaar voor ons de enige vier dossier bekend die nu zijn doorverwezen naar het parket." 

Camerabeelden

Camerabeelden zijn vaak een deel van de oplossing van de misdaad en dus roepen sommige mensen op tot meer camera's op de Gentse Feesten. "Door het jaar staan acht camera's in Gent, vier aan de Zuid, vier aan de Overpoort", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. 

"Op de Gentse Feesten komen daar 38 camera's bij. Als er meer camera's moeten komen, dan is dat een keuze van het beleid. En als zij die beslissing maken, zullen zij dan ook meer middelen moeten voorzien om die camera's te plaatsen en om ze te monitoren. Maar meer camera's zijn ook niet zaligmakend. Je kan onmogelijk tijdens de Gentse Feesten in elk straatje, elk steegje een camera hangen en daarvan de beelden bekijken." 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.