Pakske klassiek speelt de kathedraal plat

Die Verdammte Spielerei in zwarte marcellekes in de Sint-Baafskathedraal.
Wannes Nimmegeers Die Verdammte Spielerei in zwarte marcellekes in de Sint-Baafskathedraal.
Pakske Klassiek. Het blijft elke keer een verrassende act. De combinatie van de prettig gestoorde onzin van Stefaan De Winter en de virtuoze muziek lokt elke keer een bomvolle kathedraal.

Zaterdag en zondag. Twee keer maar spelen ze hun ‘Pakske Klassiek’. Maar ze zouden er gerust 5 volle kathedralen mee kunnen lokken. Want wat ze brengen is zowel geestig als verrassend als geniaal. Het is een ongezien combinatie, die ook niemand hen ooit zal nadoen. Die Verdammte Spielerei is alles in één, maar vooral geniaal.

De ‘onnozeliteit’ blijft erin zitten. Ze zitten er allemaal in hun marcellekes, maar dan wel zwarte in plaats van witte, want ja, het is toch de kathedraal. De muziek die ze spelen is foutloos, het is een klassiek concert van hoogstaand niveau. Want de mannen van de Spielerei zien er dan wel klaplopers uit - wat ze zelf zoveel mogelijk cultiveren - maar ze zijn wel degelijk allemaal klassiek geschoold. Stefaan blijft zijn ‘boertige zelve’ en haalt met veel bravoure en gerochel voor de micro dan wel plots een nachtegalenstem boven, waar iedereen met open mond  naar luistert. Om daarna doodserieus een fluitspeler aan te kondigen, die dan met de handen in de zakken een melodietje komt fluiten. Maar wel perfect op toon en begeleid door een orkest. 

Voor zondag is opnieuw het hele concert uitverkocht. En wie er volgend jaar bij wil zijn, koopt maar best zo snel mogelijk kaartjes (5 euro vroegen ze dit jaar, gewoon omdat er anders een overrompeling is). Pakske Klassiek speelt ook soms in andere steden, maar heeft daar nooit dezelfde magische impact als hier in de Gentse kathedraal tijdens de Gentse Feesten.

Pakske Klassiek in de Sint-Baafskathedraal.
Wannes Nimmegeers Pakske Klassiek in de Sint-Baafskathedraal.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.