Pakhuis gooit koude keuken open

Koen Lefever, Véronique Gillardeau en Dimitri De Cuyper van het Pakhuis in oesterbar.
Foto James Arthur Koen Lefever, Véronique Gillardeau en Dimitri De Cuyper van het Pakhuis in oesterbar.
Brasserie Pakhuis was 25 jaar terug baanbrekend, toen ze een oesterbar in hun restaurant-gedeelte zetten.

"Ondertussen heeft iedereen dat, maar onze bar was dringend aan vernieuwing toe", zegt Dimitri De Cuyper, zaakvoerder van de hele groep, waar ook de boerderij in Frankrijk en de restaurants Dockx (Antwerpen) en La Quincaillerie (Brussel) bijhoren. "We hebben lang nagedacht over het concept, en het resultaat mag gezien zijn."

Comptoir

Het Pakhuis heeft nu achteraan een soort toonbank die 'De Comptoir' werd gedoopt. Enerzijds worden daar alle verse producten getoond, zoals de Bressekippen en groenten van eigen kweek. Anderzijds worden ook alle koude gerechten daar bereid, zodat de klanten kunnen meekijken. Het is dus in één klap een uitbreiding van de keuken. Het Pakhuis vernieuwt al een aantal jaren op rij, zonder aan de ziel van de zaak te raken. Ook deze vernieuwing valt niet extreem op in het interieur. (VDS)