Overvaller tankstation Lukoil opgepakt

Het tankstation aan de Vlaamsekaai werd de laatste jaren al twee keer het slachtoffer van een gewapende overvaller.
Google Earth Het tankstation aan de Vlaamsekaai werd de laatste jaren al twee keer het slachtoffer van een gewapende overvaller.
De overvaller die vorige week met een wapen binnen viel in de Carrefour Express bij tankstation Lukoil aan de Vlaamsekaai in Gent, is opgepakt. Het gaat om een 20-jarige Gentenaar.

Op 30 november rond 12.30 uur zwaaide de man in de winkel bij het tankstation met een wapen. Hij bedreigde de twee werknemers en dwong hen om het geld uit de kassa in een plastieken zak te stoppen. Daarna vluchtte hij te voet weg met de buit. Niemand raakte gewond.

Het hele gebeuren werd gefilmd door bewakingscamera’s en maandag kon de Gentse politie een verdachte oppakken. De 20-jarige man uit Gent werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden. Volgende vrijdag beslist de raadkamer of hij verder aangehouden wordt in afwachting van de rechtszaak.

De winkel werd ook al geviseerd door een gewapende overvaller in september 2016. Toen bedreigde de dader het personeel met een pistool om nadien met 2.000 euro aan de haal te gaan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.