Ouderwets koppelen met nieuwe technologie

GENTSE APP WING BRENGT KOPPELS SAMEN BINNEN VRIENDENGROEP

De bedenkers van de app Wing (v.l.n.r.): Michel Cobbaert, Edgar Warmoes, Wout Steenacker en Rob Steenacker.
Foto James Arthur De bedenkers van de app Wing (v.l.n.r.): Michel Cobbaert, Edgar Warmoes, Wout Steenacker en Rob Steenacker.
Studenten die zich vervelen tijdens de blok kunnen zich sinds kort amuseren met de nieuwe datingapp 'Wing'. Vier Gentse ondernemers bedachten het concept waarbij vrienden voor elkaar een 'ideale match' kunnen aanduiden. "Doordat je een gemeenschappelijke vriend hebt, heb je meteen iets om over te praten op je eerste date", zeggen de bedenkers.

Een afspraakje regelen via datingapp Tinder: heel wat jonge mensen op zoek naar een relatie begeven zich tegenwoordig op dat pad. Al gaat dat soms gepaard met frustraties en ongemakken. "De anonimiteit van Tinder maakt van dat daten iets dat je alleen moet doen met de bijhorende schaamte. Bovendien komt er 9 op de 10 keer niets van als je geen raakpunt hebt met je afspraakje", zegt Edgar Warmoes. "Ik maakte het zelf mee."


Samen met Michel Cobbaert en de broers Wout en Rob Steenacker ontwikkelde hij een nieuwe datingapp: Wing. Het idee is zoals oud als de straat: twee vrienden aan elkaar koppelen, maar de Gentse ondernemers gieten het beproefde recept nu in een mobiele toepassing zodat er geen scoutsfuif of cafébezoekje meer aan te pas moet komen om de potentiële tortelduifjes met elkaar in contact te brengen. "Ik kwam op het idee toen een vriendin me een tijdje geleden zei dat ze iemand kende die goed bij me zou passen en dat ik eens met haar op date zou moeten gaan. Dat kwam er echter nooit van. Om de drempel te verlagen om een afspraakje te regelen tussen twee gemeenschappelijke vrienden bedachten we Wing", verduidelijkt Warmoes. "Heel wat succesvolle koppels komen elkaar immers tegen via vrienden van vrienden."

Testfase

Intussen gingen de initiatiefnemers van de app zelf al op date via het concept.


"Of er ook een echte relatie uitkomt, is het nog wat vroeg om te zeggen, maar in een testfase konden we 2.000 mensen overtuigen om Wing te gebruiken. Er is dus zeker interesse voor ons concept. Ondertussen is er ook al een informele regel ontstaan dat als drie verschillende vrienden je aan dezelfde persoon koppelen dat je rechtstreeks op date mag vertrekken", lacht Warmoes.

Tijdens de blok

Warmoes vermoedt dat de app zeker kan aanslaan tijdens de komende blok voor studenten. "Vooral het sociale aspect kan studenten aanspreken als ze al uren achter hun bureau zitten. Het leuke is dat mensen die al een relatie hebben of geen behoefte hebben aan daten, wel een aandeel kunnen hebben in het datingproces van een ander. En omgekeerd: wie een oogje heeft op iemand, kan een vriend vragen om het pad te effenen."


Wie Wing eens wil uitproberen, kan de app sinds vorige week downloaden via de app store en play store van iOS en Android.