Ouders basisschool De Triangel uiten bezorgdheid na tijdelijke sluiting schoolbouw: “Vorig jaar bij stadsbestuur nog geïnformeerd naar brandveiligheid”

Sarah Bourgeois (uiterst rechts), mama van leerling Sam, vindt dat de stad eerder had moeten ingrijpen.
Gianni Barbieux Sarah Bourgeois (uiterst rechts), mama van leerling Sam, vindt dat de stad eerder had moeten ingrijpen.
Op stedelijke basisschool De Triangel werden de ouders van de leerlingen donderdagochtend ontvangen door de directie voor een infomoment over de sluiting van het schoolgebouw aan de Sleepstraat nadat uit een onderzoek van de brandweer bleek dat de brandveiligheid niet in orde is. “Deze school is een belangrijke ontmoetingsplek in de buurt. We hopen dat de stad snel op de proppen komt met een oplossing voor de lange termijn”, klinkt het bij de bezorgde ouders.

Sam (2), het dochtertje van Sarah Bourgeois, zat pas drie dagen in de kleuterklas van de Triangel toen woensdagavond het nieuws kwam over de sluiting van het schoolgebouw aan de Sleepstraat. De kleutertjes blijven intussen wel les volgen op dezelfde schoolcampus: de gebouwen in de Kartuizerlaan zijn wél conform de brandveiligheidsnormen.

De directie van de school informeerde de ouders deze ochtend in de turnzaal van de school over de tijdelijke sluiting van het schoolgebouw.
Gianni Barbieux De directie van de school informeerde de ouders deze ochtend in de turnzaal van de school over de tijdelijke sluiting van het schoolgebouw.

Lof voor directie

“Uiteraard zijn we een beetje ongerust, maar we vinden het vooral jammer dat deze problemen nu pas aan het licht komen”, zegt Sarah. “Voor de inschrijving van ons dochtertje hadden we vorig jaar nog contact opgenomen met het stadsbestuur of het gebouw in orde was inzake brandveiligheid. Toen bleek er geen vuiltje aan de lucht. Dit is geen ideale situatie: deze school is een belangrijke ontmoetingsplek voor de buurt. We hopen dat de stad snel op de proppen komt met een oplossing voor de lange termijn, ook voor het schoolteam dat zich elke dag inzet voor de kinderen.” Ook Asanova Zeyneb, mama van een leerling uit het zesde leerjaar, heeft woorden van lof voor de aanpak van de directie. “We zijn woensdagavond heel snel op de hoogte gebracht via mail over de beslissing van de sluiting. Ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Intussen worden de tijdelijke klassen in het stadslabo aan het Baudelopark in gereedheid gebracht zodat de leerlingen van de lagere school ze vanaf maandag in gebruik kunnen nemen. “In afwachting daarvan worden de klassen donderdag en vrijdag opgevangen in het Huis en de Tuin van Kina en De Bourgoyen voor een educatieve klasuitstap.”

De leerlingen van de Triangel krijgen tijdelijk les in de Tuin van kina.
Gianni Barbieux De leerlingen van de Triangel krijgen tijdelijk les in de Tuin van kina.

Correct gehandeld

Schepen van Facility Management Annelies Storms (sp.a) en schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) die het dossiers samen opvolgen tonen begrip voor de ongerustheid van de ouders, maar benadrukken dat de stad correct heeft gehandeld. “De problemen inzake brandveiligheid zijn pas aan het licht gekomen na het verwijderen van een vals plafond”, zegt Storms. “Gisteren hebben we snel gehandeld om een oplossing op korte termijn uit te dokteren voor alle leerlingen en kinderen van de school en het kinderdagverblijf. Om deze situatie op lange termijn aan te pakken willen we de tijd nemen om tot een adequate oplossing te komen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.