Oudere dame (77) overleden na val in water aan Stropkaai in Gent

Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water. Ze overleed ter plaatse.
Didier Verbaere Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water. Ze overleed ter plaatse.
Aan de Stropkaai in Gent is zondagmiddag een oudere dame (77 jaar) overleden na een val in het water. Ze werd nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse. Een wetsgeneesheer komt ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

De feiten speelden zich af rond 11.30 uur ter hoogte van de Stropbrug. Een oudere dame kwam er in het water terecht. “Alles wijst op een ongeluk”, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. Duikers van de Brandweerzone centrum haalden de drenkelinge op het droge. De dame werd nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse. 

“Een wetsdokter van het Parket Oost-Vlaanderen zal ter plaatse komen om de omstandigheden te onderzoeken”, zegt Langeraert. Vermoedelijk is de dame tijdens een wandeling met haar rollator gestruikeld. Deze stond nog aan de rand van het water. Het kan ook dat ze onwel werd en zo in het water terecht kwam. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niks gecommuniceerd. “We onderzoeken nog verschillende pistes: een ongeval, medische oorzaak of een wanhoopsdaad. Kwaad opzet lijkt uitgesloten want er waren geen uiterlijke tekenen van geweld”, zegt Annelies Verstraeten van het Parket Oost-Vlaanderen. Ook de camerabeelden uit de buurt zullen worden bekeken. 

De rolator van de vrouw stond aan de rand van het water.
Didier Verbaere De rolator van de vrouw stond aan de rand van het water.
Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water. Ze overleed ter plaatse.
Didier Verbaere Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water. Ze overleed ter plaatse.
Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water.
Didier Verbaere Aan de Stropkaai in Gent sukkelde een vrouw in het water.