OPROEP: Wie herkent de dader van zinloos geweld tijdens Gentse Feesten?

De vermoedelijke dader.
Faroek De vermoedelijke dader.
Het opsporingsprogramma Faroek op VTM verspreidde dinsdagavond een oproep naar getuigen van zinloos geweld tijdens de Gentse feesten. De dader wordt nog steeds gezocht. In de nacht van 13 op 14 juli 2018 kreeg een fietser zonder aanleiding een slag in het gezicht. Het slachtoffer liep zware verwondingen en een gebroken kaak op.  

De fietser was op weg naar huis toen hij een groep mensen tegenkwam in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat. Daar kreeg hij zomaar een slag in het gezicht. De vermoedelijke dader werd gefilmd even verderop. Het gaat over een grote blanke, struise man met asblond haar. Hij droeg een lichtkleurig t-shirt en een kaki-short op het moment van de feiten. Hij spreekt Nederlands, maar met de vrouwen die bij hem liepen sprak hij vermoedelijk een Oost-Europese taal. 

Getuigen

Hij liep samen met vijf andere mensen, twee vrouwen en drie mannen. Naast de dader, wordt ook gezocht naar getuigen van het incident. Een van de getuigen, is een man met een zwarte huidskleur. Zijn roepnaam zou ‘Eddy’ zijn en uit Antwerpen komen, en uit Nigeria afkomstig zijn. Daarnaast waren er ook twee vrouwen die vermoedelijk een Oost-Europese taal spraken.

Eén van de getuigen.
Faroek Eén van de getuigen.

De lokale politie van Gent heeft al twee personen uit het groepje gesproken, maar zonder resultaat. Het groepje kwam van het Sint-Pietersplein richting de Overpoortstraat. “Voor het slachtoffer is het zeer belangrijk dat de dader gevonden wordt”, klinkt het bij de Gentse recherche. 

Wie meer informatie heeft over de zaak, kan dat melden via het gratis nummer 0800/30.300 of via mail op opsporingen@police.belgium.eu.

Het groepje met de dader en de vier andere getuigen.
Faroek Het groepje met de dader en de vier andere getuigen.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • avelino garcia

    Misschien de volgende keer 5 jaar wachten om een foto te tonen.

  • Melanie Degucht

    Weer zo een haarscherpe foto van een bewakingscamera, de goedkooptste gsm maakt betere opnamen.