Opnieuw zedenfeiten in zwembad Rozebroeken: 17-jarig meisje betast

Het zwembad voert vanaf volgende week identiteitskaartcontroles in.
Wannes Nimmegeers Het zwembad voert vanaf volgende week identiteitskaartcontroles in.
In het Gentse zwembad Rozebroeken is vorige week woensdag een 17-jarig meisje door een tiener betast op de wildwaterbaan. Dat schrijft De Gentenaar. De aanranding volgt na klachten van het zwembadpersoneel dat dergelijke incidenten te weinig aangepakt worden. De politie bevestigt dat er een onderzoek loopt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Het slachtoffer was woensdagnamiddag met vier vrienden in Rozebroeken. Aan de wildwaterbaan werd ze voorbij gelaten door drie tieners. Terwijl ze naar beneden gleed, werd ze ingehaald door een van hen. Aan het einde van de glijbaan voelde het meisje een hand tussen haar benen tasten.

Huilend vertrok ze naar de kleedkamer, waar een poetsvrouw haar aanmaande om een redder aan te spreken. Toen ze dat deed, confronteerde de redder de tieners. De politie werd ter plaatse geroepen en de jongeren werden ondervraagd. Politiewoordvoerder Matto Langeraert bevestigt dat het incident onderzocht wordt, maar kan verder geen details kwijt. “Over de inhoud van het lopende onderzoek kunnen we geen commentaar geven”, klinkt het.

Maatregelen
Volgens een anonieme tip aan onze krant zouden er sinds vorige week al twee nieuwe gevallen van zedenfeiten gemeld zijn. Dat kan de politie momenteel echter niet bevestigen.

Lago, uitbater van het zwembad, heeft maatregelen aangekondigd nadat een medewerker van het zwembad vorige week aan de alarmbel trok. Vanaf volgende week moet iedere bezoeker ouder dan twaalf zijn identiteitskaart laten inscannen aan de ingang. “Wie zich misdraagt, komt er niet meer in”, aldus schepen van Sport Sofie Bracke (Open Vld). Er komen ook extra veiligheidsmensen en sfeerbeheerders en redders en medewerkers krijgen duidelijke richtlijnen en een opleiding om te leren omgaan met seksueel overschrijdend gedrag.
61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michel Lameras

  michel als ze zich misdragen hoe kan da .... dan ist te laat gewoon niet binnen laten ze zijn geen respeckt waard dat kennen ze niet want ze hebben het ook niet voor een ander dus buiten ermee

 • Francois Van Mol

  Het sluipende gif van de linkse doctrine en policor mediacultuur in al zijn facetten werkt subversief en verlammend voor onze samenleving. Wij laten ons gewoon overrompelen en laten ons zienderogen overnemen ,we hebben het al lang opgegeven want we zijn weerloos en vleugellam gemaakt . Daar heeft men 40 jaar de tijd voor gehad. Dit zijn de eerste resultaten.

 • gustaaf Van Bever

  @birgit vanderest , ook als ze daar met twee en meer rondhangen ? Bedenk dat je maar één kans krijgt te knijpen, is dat verkeerd , ben je zeker de sigaar. En, als jong meisje moet je zelf maar eens in dergelijke onverwachte situatie komen...reactie onvoorspelbaar, meestal proberen vluchten..

 • Karel Wary

  De oudere jongeren zetten de kinderen onder de twaalf ook aan om foute dingen te doen. Ze worden ze door hen opgevoed voor later en blijven ze uit de 'strafzone'. Ze zijn immers nog geen 12. Op straat dan schieten de oudere jongeren dan wel in gang om hun descipelen nog wat verder op te voeden (?) in de misdaad. En de politiek die minimaliseert maar.

 • Filip DeCock

  ic-controle is n lachertje, enkel goed voor pr, beter dubbel zoveel redders laten toezicht houden