Opgelet voor frauduleuze deur-aan-deurverkopers

Als iemand met een smoesje aan de deur komt, bel je best de politie.
Wouter Spillebeen Als iemand met een smoesje aan de deur komt, bel je best de politie.
De stad Gent waarschuwt voor frauduleuze deur-aan deurverkopers die zogezegd producten verkopen voor de stedelijke vakantiewerking De Pretfabriek of voor de jeugdwerking van vzw Jong. Beide organisaties benadrukken dat zij niet bij de actie betrokken zijn.

Ongeruste burgers signaleerden dat mensen wafels en andere producten kwamen verkopen, zogezegd ten voordele van de Pretfabriek of vzw Jong. Dat gebeurde recent in de wijken Stationsbuurt-Noord en Brugse Poort-Rooigem, maar ook in de stad Deinze.

De Gentse jeugddienst benadrukt dat ze nooit van deur tot deur gaan om iets te verkopen. “Als iemand met zo’n smoesje aan de deur komt, verwittig je dus best zo snel mogelijk de politie. Uiteraard zijn er ook jeugdverenigingen die op een legitieme wijze een deur-aan-deurverkoop organiseren. We kunnen de Gentenaar dus enkel oproepen waakzaam te blijven”, zegt jeugdschepen Elke Decruynaere (Groen).

vzw Jong, een andere organisatie die kinder- en jongerenactiviteiten in de wijken organiseert, organiseert zelden zo’n verkopen. “Jongeren die in onze naam zaken verkopen moeten zich kunnen legitimeren met een brief met onze contactgegevens en informatie rond de actie. Ze worden ook altijd begeleid door een meerderjarige”, zegt Kadir Vardar, algemeen coördinator ad interim van Jong.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.