OPGELET: 40 nieuwe rijrichtingen

De Coupure-wijk ondergaat de meest ingrijpende veranderingen van de zes sectoren. Vijf knips, een autovrij plein en een veertigtal nieuwe rijrichtingen maken de nieuwe situatie er behoorlijk complex.

Coupure Links en Rechts worden voor automobilisten een behoorlijke aanpassing. Tussen de Rozemarijnbrug en de Hospitaalbrug wisselen de rijrichtingen en ook de rijrichting van de Hospitaalbrug draait om. Ten Noorden van de Rozemarijnbrug wordt een deel van Coupure Links omgedraaid. Dat moet er voor zorgen dat de fitnesszaak en enkele andere handelszaken bereikbaar blijven.


Opvallend is dat de Verlorenkost een autovrij plein wordt. Daar komen enkele belangrijke fietswegen samen en dat moet de toestand wat veiliger maken.


In de omgeving van de Burgstraat en het Gewad verandert er ook behoorlijk wat. Autoverkeer voor de Burgstraat zal voortaan via het Gewad, het Prinsenhof en de Simon de Mirabellostraat de wijk moeten verlaten. Enkel vrachtwagens die moeten leveren mogen wel nog over de Rekelingenbrug. De andere bruggen over de Lieve zijn geknipt voor alle autoverkeer. (EDG)