Open Vld & CD&V zien geen reden om gesprekken te stoppen

Mieke Van Hecke en Mathias De Clercq laten elkaar niet los
Wannes Nimmegeers Mieke Van Hecke en Mathias De Clercq laten elkaar niet los
Het blok Open Vld – CD&V is duidelijk verrast door het manouvre van het kartel sp.a – Groen om de stekker uit de coalitiegesprekken te trekken. “Wij zien geen enkele reden om de gesprekken met het kartel stop te zetten”, klinkt het.

Open Vld en CD&V betreuren de eenzijdige opschorting van de coalitiebesprekingen door Groen en sp.a”, laten ze wten. “Wij willen verder werken aan een sterk en evenwichtig akkoord dat concrete oplossingen biedt voor de uitdagingen waar onze stad voor staat.”

Open VLD-lijsttrekker Mathias De Clercq wil de gesprekken met vier partijen verder zetten. “We hebben de afgelopen weken vele uren gesprekken gevoerd over een gezamenlijk inhoudelijk en progressief project”, klinkt het. “Het is duidelijk geworden dat er veel is wat ons bindt. Ik roep dan ook iedereen op om zijn verantwoordelijkheid te nemen, en om verder te werken met respect voor de signalen die de kiezer heeft gegeven.”

De Clercq vindt het opschorten van de gesprekken not done. “Dit was een eerste voorstel, dat bespreek je in alle luwte. Je gooit het niet op de straatstenen. Daar heeft de Gentenaar niks aan. Wij willen werken in een constructieve, positieve, vertrouwelijke sfeer. Deze demarche van het kartel, daar heeft Gent niks aan.”

Ook CD&V-lijsttrekker Mieke Van Hecke, die de burgemeesterkandidatuur van De Clercq steunt, wil verder onderhandelen. “Het is jammer dat Groen en sp.a de inhoudelijke gesprekken stopzetten vanwege een eerste voorstel rond bevoegdheden dat op hun vraag gedaan werd”, klinkt het. “Laat ons in alle luwte en met respect voor de signalen van positieve verandering die de Gentse kiezer op 14 oktober heeft gegeven verder werken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.