Op zoek naar verfrissing? Dit zijn de koelste plekken in de Feestenzone

De toiletten onder het Belfort: 22 graden

Misschien wel de properste, maar nu zeker ook de meest frisse toiletten vind je onder het Belfort, langs de kant van het Sint-Baafsplein. Dat nog steeds een redelijk onbekende plek. Maar het stinkt er niet, en het is er ruim genoeg om er even te blijven rondhangen, zeker bij een aangename 22 graden.

thermometer
Wannes Nimmegeers thermometer

Baudelopark: 33 graden om 15.45

“Anders zweet ik nooit”

De koelste plek in open lucht blijkt onder de bomen van het Baudelopark te zijn. Marijke en Ilse uit het Zeeuwse Westdorpe zoeken er verkoeling. “Ik zweet normaal gezien nooit maar nu toch wel”, zegt Marijke. “Zijn de feesten trouwens al begonnen? Want hier is nergens iets te zien. Het lijkt wel alsof alles afgelast is.”

thermometer, lege gentse feesten
Wannes Nimmegeers thermometer, lege gentse feesten

Sint-Niklaaskerk: 24 graden om 15.30 uur

Aangenaam vertoeven voor jong en oud: de Sint-Niklaaskerk. Daar vindt nog tot en met vrijdag een creatieve workshop voor kindjes plaats, maar de ouders mogen mee genieten van de koelte. Want dankzij de architectuur – en dus zonder airco – wordt het in de kerk niet warmer dan 24 graden. Aangenaam is dat ook voor de artiesten van de Korenmarkt, want ook zij mogen verkoeling zoeken in de kerk.

thermometer, lege gentse feesten
Wannes Nimmegeers thermometer, lege gentse feesten

Geraard De Duivelsteen: 22 graden om 17 uur

De allerbeste plaats om naartoe te trekken is het Geeraard De Duivelsteen. Daar is niet alleen een terras op de binnenplaats langs de kant Limburgstraat, er is ook een tentoonstelling van Yart in de kelder van het historische gebouw. En in die kelder is het – jawel – aangenaam fris.

thermometer
Wannes Nimmegeers thermometer

Frigo’s van een nachtwinkel: 15 graden

Voor wie echt de wanhoop nabij is, is er altijd de nachtwinkel. Nachtwinkels en krantenshops in het centrum staan momenteel vol met frigo’s met pintjes die je er zelf uit mag halen. En met dat blik komt altijd een aangename vleug koude lucht mee. “Veel klanten zeggen dat ze hier willen blijven, maar wij antwoorden dan direct dat wie hier blijft, hier ook moet werken”, lacht Olivia. “Dan zijn ze rap weer weg.”

thermometer
Wannes Nimmegeers thermometerReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.