Oostakker haalt opgelucht adem, water is veilig!

In Oostakker kan weer zorgeloos kraantjeswater gedronken worden. Uit de laatste meting van Farys blijkt dat het water weer aan de drinkwaternormen voldoet. De voorzorgsmaatregelen mogen na meer dan 2 weken dus opgeheven worden. Of de problemen definitief van de baan zijn, is nog de vraag.

"We hebben nog steeds geen 'smoking gun' gevonden", zegt Bruno Pessendorffer van Farys. "We hebben de dader dus nog niet gevonden ondanks 500 controles. De voorbije dagen hebben we ons geconcentreerd op plekken die we zeker wilden bezoeken omdat ze in de zone lagen waar de problemen vermoedelijk ontstaan zijn. We hebben een aantal inbreuken vastgesteld, maar niks dat dergelijke vervuiling kon veroorzaken. We moeten er dus rekening mee houden dat er misschien ooit nieuwe problemen opduiken. Al hopen we natuurlijk van niet."

Compensatie?

Over een eventuele compensatie is nog niets bekend.


"We bekijken dat inderdaad aangezien we de bewoners toch lang hebben gevraagd om elke dag de leidingen te spoelen. Maar de beslissing is nog niet genomen. Als dat gebeurt, zullen we daar onmiddellijk over communiceren met de bewoners van Oostakker."


(EDG)