Ook tweede deel Meulestedebos gerooid “Boven aardgasleiding mag niks geplant worden”

Op het terrein van Sogent mochten geen bomen geplant worden
Erik De Troyer Op het terrein van Sogent mochten geen bomen geplant worden

Na de bomen op het Redersplein zijn nu ook boompjes die geplant waren op een terrein aan de andere kant van Meulestedebrug verwijderd. De voorbije jaren hebben heel wat inwoners van de Muide boompjes geplant om zo een groen buffer te creëren tussen de woningen en de haven. Op het Redersplein staat een groot woonproject ingepland en dus werden daar de boompjes verwijderd, zeer tegen de zin van de buurt. Onlangs merkten de buurtbewoners dat er nog meer boompjes verdwenen waren. Namelijk op een terrein van Sogent aan de Lourdeshoek, iets verderop. Niemand wist wat de reden daarvoor was.

Schepen van openbare werken Sami Souguir (Open Vld) geeft duidelijkheid. “We hebben inderdaad gemerkt dat er op dat terrein bomen werden aangeplant. We hebben als stad geen opdracht gegeven om die te verwijderen, maar kregen wel een melding dat er een hogedrukleiding van Fluxys door dat terrein loopt. Daardoor mag op die plaats niets geplant worden. We vermoeden dat Fluxys tijdens een controle zelf die boompjes verwijderd heeft.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.