Onze flikken "zien u graag": donderdag controle rond fietsverlichting op Sint-Pietersplein

Beelden van de controle van vorig jaar.
Foto JEW Beelden van de controle van vorig jaar.
De Gentse politie geeft donderdag 4 oktober op het Sint-Pietersplein het startschot van een herfst vol controleacties op fietsverlichting.

Onder het motto "Wij zien u graag" zullen de flikken donderdag van 18 tot 21.30 uur een grote sensibiliserende actie rond fietsverlichting houden. "Fietsers die niet in orde zijn, krijgen een geheugensteuntje in de vorm van een gele kaart en natuurlijk het verzoek hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen", laat de politie weten. Het gaat dus nog niet om een repressieve actie. "Wie even tijd heeft, kan de verlichting ter plaatse laten herstellen of een setje fietsverlichting aankopen. Bovendien kan je je fiets laten markeren door de Fietsambassade." De actie van de politie is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden.

Nadien volgen verschillende, onaangekondigde controleacties die wél repressief zullen zijn. Wie met onvolledige fietsverlichting rondrijdt, krijgt een boete van 58 euro.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Vandriessche

    Een jaarlijks weerkerende controle door de Gentse verkeersdienst van de Politie. En toch stoppen ze ,na tijdige aankondiging , nog altijd fietsers, vooral studenten, die niet in orde zijn! Begrijpe wie het kan, ofwel zijn die studenten zo naïef ! Eigenlijk een zeer goede actie die ze jammer genoeg jaarlijks moeten herhalen, daar er nog altijd fietsers rondrijden zonder enige verlichting op hun vehikel. Maar mama of papa zal die boete wel betalen zeker!