Online aankopen zorgen voor nieuwe jobs in Gentse kartonfabriek

Door de komst van e-commercebedrijven zijn er nog meer dozen nodig
KOS Door de komst van e-commercebedrijven zijn er nog meer dozen nodig

Het Gentse verpakkingsbedrijf DS Smith zal vanaf volgend jaar zijn productie opdrijven van twee ploegen naar drie ploegen, goed voor een pak extra jobs. De reden: het succes van online aankopen. DS Smith levert namelijk de kartonnen dozen waarin al die online-aankopen verzonden worden.

Het Britse verpakkingsbedrijf DS Smith is een van de grootste leveranciers van golfkartonnen verpakkingen in Europa. Het bedrijf levert aan zowat alle grote e-commerce spelers en die hebben kartonnen dozen nodig, heel veel zelfs. Daarom neemt de fabriek in Gent tegen 2020 een nieuwe golfkartonmachine in gebruik. DS Smith verwacht een stijging van de productiecapaciteit met ten minste 50%. Bovendien gaat het aantal productieploegen van 2 naar 3. “We zijn nu al gestart met het aanwerven van extra personeel. Vooral in Gent is dat geen eenvoudige opdracht”, zegt general manager Bart Albrechts. “Hoeveel jobs we precies zullen nodig hebben weten we momenteel nog niet.”

“De meeste e-commercespelers hebben zich nu buiten België gevestigd maar we zien toch een aantal grote spelers die in ons land investeren zoals Alibaba en Nike. Met de uitbreiding van onze fabriek anticiperen we daar al op.”

Ook in Buggenhout komt er een nieuwe moderne verwerkingslijn. In totaal wordt zo’n 15 miljoen euro geïnvesteerd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.