Onbegrip


De Kijk van Kurt

Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
KOS/Miemiekehobbyfotografie Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'

Het afgelopen anderhalf jaar heb ik met dit stukje al een hoop lokale politici en hun aanhangers tegen me in het harnas gejaagd, en ook deze week zal het van dattum zijn, vrees ik. Ik wil het namelijk met u nog eens hebben over die vermaledijde LEZ. Ik heb geprobeerd om het via alle mogelijke invalshoeken en met een open geest te snappen maar het lukt me niet. In Rotterdam, een stad die je met de slechtste wil ter wereld niet achterlijk kunt noemen en waar ruim dubbel zoveel mensen wonen als in Gent, hebben ze hun LEZ afgeschaft omdat er geen verbetering van de luchtkwaliteit werd vastgesteld. De stad Gent is zelf niet klaar om aan de eigen LEZ te voldoen en moet bij zichzelf vergunningen kopen voor 149 voertuigen. Van haar inwoners en bezoekers verwacht ze wel klaar te zijn. Waar de mensen het geld moeten halen om zomaar een nieuwe auto te kopen, zal het stadsbestuur worst wezen. Vakmensen vertikken het voortaan om nog opdrachten aan te nemen in de LEZ-zone omdat ze anders hun bestelwagens moeten vervangen. De alternatieven die worden genoemd, zijn al helemaal een lachertje. Ons openbaar vervoer voldoet niet, punt! De elektrische wagen is een doodgeboren kind dat in de politieke couveuse wordt beademd om ons ecologisch geweten te sussen. Dat Afrikaanse arbeiders – waaronder heel wat kinderen – in rampzalige omstandigheden en voor een hongerloon aan een ijltempo kobalt moeten delven voor onze ‘groene’ autobatterijen, daar lijkt niemand van wakker te liggen. Greta Thunberg toejuichen als ze zegt dat wereldleiders haar jeugd hebben gestolen, is gemakkelijker dan zich zorgen maken over de niet bestaande jeugd van de Afrikaantjes die zich van kobaltvergiftiging een vroege dood tegemoet graven. Ik vraag u, LEZ-voorstanders, leg het me alstublieft uit!
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marquita janssens

  Kan Kurt onze burgemeester niet worden, wij hebben iemand nodig met gezond verstand.

 • Sven Baillieu

  Het is hen zeker niet om het milieu te doen maar om de vele centen dat de boetes gaan opbrengen .

 • Jonas Gent

  Waar de mensen het geld moeten halen om zomaar een nieuwe auto te kopen, zal het stadsbestuur worst wezen. Dit is mooi omschreven om duidelijk te maken dat Groen helemaal geen linkse partij is. Dit is een partij voor de hippe elite, die samen met die andere partij voor de elite, de blauwen, al enkele jaren onze mooie stad in de prak aan het rijden is! Wie kan dit allemaal nog betalen!? Waarom zitten de Sossen in deze coalitie, dit druist in tegen alles waar socialisme voor staat!!

 • Jan Desmet

  Aan de groene Elite, m'n prima onderhouden, "nooit" me in de steek latende auto moeten in de pers duwen. Andere gekocht, problemen met de elektronica, enz .... Dit omdat ik ongeveer 8 x per maand 800m afweek van de ring naar m'n huis. En dankzij het circulatieplan moet ik nu omrijden en sta ik iedere maal aan te schuiven aan de Dampoort, gezond hoor ! Dit artikel slaat de nagel op de kop ! Leve de happy rijke few in Gent.

 • Jan Van Gent

  Ons groene bende is maar op 1 ding uit dat is de burger uitmelken maar dat hebben hun eigen kiezers nog niet door! Ze gaan 149 vergunningen kopen ze betalen het uit de stadskas en het vloeit terug naar de stadskas? Wat hebben ze dan betaald? -300€ en +300€ ontvangen is bij mij nog steeds 0€ en ze denken dat de Gentenaar niet kan tellen die verplichten ze om het wel te betalen of een nieuwe auto te kopen! Toch wel lef hebben! En gaan ze zelf de lucht nog vervuilen met chemisch vuurwerk in de LEZ!