OH Drongen organiseert Memorial ter ere van overleden jeugdtrainer

Glenn won samen met zoontje Yoran de beker van België.
JVK Glenn won samen met zoontje Yoran de beker van België.
Minivoetbalclub OH Drongen organiseert op 28 en 29 december een jeugdtornooi ter ere van Glenn Maes (42). De Lovendegemnaar die de U13 trainde kwam om het leven na een tragisch verkeersongeval op een kilometer van zijn huis. "Er gaat geen moment voorbij of zijn naam valt", zegt Eddy De Moor.

Glenn Maes was nog maar een aantal jaren jeugdtrainer bij eersteklasser OH Drongen, maar al snel was hij een erg graag gezien clublid. "Hij was enorm geëngageerd en was altijd de eerste om bij activiteiten te helpen", aldus voorzitter Eddy De Moor. Vorig seizoen beleefde Glenn, aan de zijde van zijn zoontje Yoran, het absolute hoogtepunt door samen met de U11 de beker van België te winnen.


Maar enkele maanden later sloeg het noodlot toe. Glenn keerde op vrijdag 3 juli terug naar huis, maar op een goeie kilometer van zijn woning ging het mis. In de Appensvoordestraat verloor hij de controle over het stuur en belandde met zijn auto tegen een boom. Hij was op slag dood.

Jeugdtornooi

OH Drongen wilde al een tijdje iets doen voor hun geliefde trainer. En dat resulteert nu in de Memorial Glenn Maes die op 28 en 29 december georganiseerd wordt in sporthal Keiskant in Drongen. Alle veld - en minivoetbalploegen zijn welkom op het gratis tornooi voor de reeksen U9, U10, U11 en U13. "Glenn was fanatiek bezig met de jeugd, dus moest het een jeugdtornooi worden waarbij iedereen gratis kan deelnemen. Ook zijn zoontje Yoran zal meespelen met zijn ploegmaats. Zijn vader heeft hen immers vorig seizoen samen naar de beker van België geleid. Gelukkig kregen de we de toestemming van zijn vrouw Carla en was ook zij erg positief over ons initiatief."


Drie maanden en een half na het tragische ongeval blijft Glenn nog in ieders hart aanwezig. "Er gaat geen moment voorbij of zijn naam valt. Hij is er nu jammer genoeg niet meer, maar met deze Memorial kunnen we hem toch herdenken. We willen er dan ook een fantastische eerste editie van maken, zodat de Memorial Glenn Maes ieder jaar kan plaatsvinden." (JEW)