Nu ook kinderdeelfietsen in Gentbrugge

De nieuwe lading kinderfietsen werd deze namiddag aangeleverd met een cargofiets
Erik De Troyer De nieuwe lading kinderfietsen werd deze namiddag aangeleverd met een cargofiets
Kinderen ontgroeien hun fietsen vaak sneller dan ze ze kunnen verslijten. Voor veel gezinnen zijn kinderfietsen dan ook een stevige hap uit het budget. Sinds gisteren kan men na Ledeberg ook in Gentbrugge een kinderdeelfiets ophalen bij de vzw ‘Op Wielekes’. Later volgen Sint-Amandsberg, de Brugse Poort en Muide-Meulestede.

De nieuwe stek waar men kinderdeelfietsen kan ophalen is gevestigd in de oude brandweerkazerne in de Peter Benoitlaan, nu SANTO gedoopt. “Er zijn twee mogelijkheden”, legt Peter Deschamps uit. “Ofwel geef je een oud fietsje af en kun je een groter model meenemen. Ofwel betaal je 30 euro lidgeld per jaar en dan kan men een nieuw deelfiets meenemen wanneer het nodig is.”

Intussen zijn er plannen om dit jaar nog een ‘Op Wielekes’-afdeling te starten in Sint-Amandsberg (De Wasserij, Toekomststraat), de Brugse Poort (tDe Meubelfabriek, Meibloemstraat) en Muide-Meulestede (oude werkplaats Ateljee aan de Meulestedekaai).

Ook wie een liever geen bakfiets koopt maar wel af en toe één nodig heeft zal binnenkort bij SANTO terecht kunnen. Degagé start daar namelijk een uitleenservice.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.